FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: nastavlja se prvi krug djelomičnih lokalnih izbora

Autor: vrad
RIM, 7. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Birališta diljem Italije ponovno su se otvorila u tisuću od osam tisuća gradova na drugom danu lokalnih izbora koji će biti prva provjera raspoloženja birača u razdoblju nakon Silvija Berlusconija, šest mjeseci pošto ga je na mjestu premijera zamijenio strogi tehnokrat Mario Monti.

Gotovo 10 milijuna Talijana glasuje od nedjelje i glasovat će i u ponedjeljak kako bi izabrali nove ili produljili mandat aktualnim gradonačelnicima njihovih gradova.

Po zatvaranju birališta u nedjelju u 22.00 sata glasovalo je 49 posto upisanih birača, pet posto manje nego u istom razdoblju na prošlima.

Glasuje se u većim gradovima kao što su Genova, Verona, Palermo, Parma, L'Aquila, Taranto. Ako nijedan kandidat ne dobije većinu, 20. i 21. svibnja organizirat će se drugi krug.

Lokalni porezi - napose na nekretnine - i javne financije u mnogim općinama najveća su briga građana u času kada se provode neviđene mjere štednje.

Izbori se održavaju gotovo šest mjeseci nakon dolaska na vlast bivšeg europskog povjerenika Marija Montija koji je prekinuo trogodišnji mandat Silvija Berlusconija obilježen naglim padom njegove popularnosti pod naletom mnogih seksualnih i korupcijskih skandala.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙