FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Degert: Proeuropske političke opcije ostvarile dobar rezultat

Autor: brad
BEOGRAD, 7. svibnja 2012. (Hina) - Voditelj izaslanstva Europske komisije u Srbiji Vincent Degert izrazio je u nedjelju navečer zadovoljstvo time što su, po prvim procjenama, na nedjeljnim izborima u Srbiji proeuropske političke opcije ostvarile dobar rezultat.

Degert je u izjavi srbijanskoj agenciji Tanjug ocijenio kako je još rano za konačne komentare o izborima, ali da se već sada može reći da su proeuropske stranke ostvarile značajne rezultate i da se može smatrati da će moći biti nastavljen posao koji je Srbija poduzela na putu ka članstvu u Europskoj uniji (EU).

Degert je, odgovarajući na pitanje je li moguće da Srbija, nakon ovih izbornih rezultata, do kraja 2012. dobije datum početka pregovora o pristupanju Uniji, podsjetio da je Europska komisija to i predložila u svojim preporukama.

Istaknuo je kako Srbija mora napredovati u normalizaciji odnosa s Kosovom te se također baviti gospodarskim problemima i restruktuiranjem i vladavinom prava, odnosno rješavati pitanja pravosuđa i korupcije. ''Jasno je da su gospodarstvo i pravosuđe pitanja kojima se moramo pozabaviti u Srbiji, i koja su bitna i u drugim zemljama koje su članice EU", naveo je Degert.

U Srbiji su u nedjelju održani opći izbori, a najveći broj glasova su, po prvim rezultatima, osvojile koalicija oko oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića i koalicija oko vladajuće Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙