FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS zbog Jadrankamena neće na sutrašnju sjednicu GSV-a

Autor: tmis
ZAGREB, 3. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) izvijestila je danas da neće prisustvovati sutrašnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), a razlozi su povezani s neprimjerenom akcijom policije prema sindikalistima Jadrankamena.

Držeći da je ta sjednica GSV-a potrebna kako bi se konačno uspostavio socijalni dijalog u Hrvatskoj, iz HUS-a navode da joj ipak neće prisustvovati zato što bi se ona trebala održati u uvjetima posve neprimjerene akcije policije koja je upotrijebila neprimjerenu silu prema sindikalnim povjerenicima Jadrankamena.

"Represivni državni aparat godinama je prekriženih ruku promatrao i tolerirao gospodarski kriminal koji je Jadrankamen odvukao u stečaj, što sadašnju prisilu i represiju prema predstavnicima radnika Jadrankamena čini još skandaloznijom", ističu iz HUS-a.

Zbog toga HUS, u priopćenju koje potpisuje predsjednik te sindikalne središnjice Ozren Matijašević, poziva kolege i iz drugih sindikalnih središnjica da im se pridruže u bojkotu sutrašnje sjednice GSV-a.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙