FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS, SSSH i NHS protiv intervencije policije u Jadrankamenu

Autor: dsta
ZAGREB, 3. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednici Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel zatražili su od Vlade i MUP-a da se policijska akcija u Pučišćima na Braču, u kojoj se prema posljednjim vijestima primjenjuje sila i lišava slobode članove sindikata Jadrankamena, zadrži isključivo na osiguranju normalnih uvjeta za rad stečajnog upravitelja toga poduzeća.

Na policijsku intervenciju na radnike i vodstvo Nezavisnog sindikata Jadrankamena reagirao je i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever pitajući premijera Zorana Milanovića zar u zemlji u kojoj je pretvorba i privatizacija ostavila toliko duboke tragove i trajne posljedice vlast šalje policiju na radnike koji se usuđuju ukazivati na nepravdu i mirno, bez sile, bore se za svoju tvrtku.

Na radnike koji samo žele raditi i spasiti ono na čemu rade ne šalje se policija pa stoga tražimo i da se osobno zauzmete kako bi se zaustavilo ovakvo postupanje, a umjesto svega toga otvorio razuman dijalog kojim će se hitno riješiti nastalo stanje u Jadrankamenu i stvoriti uvjeti za nastavak proizvodnje, ističe Sever.

Čelnici HUS-a i SSSH u dopisu premijeru Milanoviću i ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću kažu kako je žalosno da nakon godina i godina gospodarskog kriminala sa enormnom štetom za radnike, tvornicu, lokalnu zajednicu i državu, a koji je represivni državni aparat tolerirao prekriženih ruku, članovi sindikata budu ti koji su policiju izazvali da se odluči reagirati.

"Iako Vas činjenica da ste tek u prvoj godini mandata opravdava od politike i djela prethodnih vlasti, shvatite da s ovako osjetljivim pitanjima ne smijete postupati kao da je s vama svijet započeo", upozoravaju sindikalni čelnici.

Stoga Matijašević i Novosel ponavljaju zahtjev da se policija u postupanju prema radnicima Jadrankamena treba suzdržati siline koju je bilo primjerenije primijeniti prema stvarnim krivcima za nastalo stanje.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙