FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pahor o štedišama Ljubljanske banke

Autor: lfia
LJUBLJANA, 3. svibnja 2012.(Hina) - Bivši slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u srijedu da je pitanje hrvatskih štediša Ljubljanske banke sukcesijsko pitanje koje treba riješiti pregovorima u okviru Banke za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu.

Hrvatska nema razloga da glede hrvatskih štediša u Ljubljanskoj banci traži drugo rješenje od rješenja putem BIS-a, rekao je Pahor, dodajući da se je Hrvatska na rješavanje pitanja štediša putem sukcesije obvezala potpisivanjem Sporazuma o sukcesiji sljednica bivše Jugoslavije iz 2001. godine te da se je na taj način rješenja obvezala i u pregovorima s Europskom unijom.

Pahor je svoju posebnu izjavu medijima dao povodom špekulacija slovenskih medija koji ovih dana navode da bi to pitanje moglo ponovo pogoršati odnose Ljubljane i Zagreba.

Pahor, koji je predsjednik oporbenih Socijalnih demokrata (SD), rekao je da bi o pitanju hrvatskih štediša u Ljubljanskoj banci želio čuti i javno očitovanje predsjednika hrvatske vlade Zorana Milanovića te da se nada kako će se slovenska i hrvatska vlada uskoro sastati kako bi se riješilo to pitanje.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙