FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko o razlozima razlaza s Mesićem

Autor: vlar
ZAGREB, 30. travnja 2012. (Hina) - Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko, objašnjavajući razloge svoga razlaza s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, čiju je predizbornu kampanju vodio 2000., ističe da su se razišli zbog drastičnih, a u nekim pitanjima i dijametralno suprotnih ideoloških razlika.

Mesić nije za procesuiranje komunističkih zločina, a tu svoju tezu brani optužujući mene da napadam antifašizam i želim izvršiti reviziju povijesti, kaže Karamarko u današnjem priopćenju.

Nakon što sam zatražio istraživanje nekih jama (sa žrtvama zločina), Mesić me, podsjeća Karamarko, nazvao "ministrom rovokopačem". Ideološke razlike među nama su drastične, a po pitanju procesuiranja komunističkih zločina i dijametralno suprotne. Činjenica je da je samo u Hrvatskoj evidentirano 750, u Sloveniji 650, a BiH više od 120 jama. Ja mislim da to pitanje trebamo riješiti, ističe Karamarko.

Karamarko je, naime, 2000. godine na predsjedničkim izborima vodio Mesićevu predizbornu kampanju, a nakon Mesićeve pobjede imenovan je predstojnikom Ureda za nacionalnu sigurnost. Međutim, nedugo nakon toga su se razišli, zbog, kako je tada pojašnjeno, različitih pogleda na prošlost i budućnost Hrvatske, a Mesić je u međuvremenu postao i jedan od Karamarkovih najžešćih kritičara.

(Hina) xpp/xvl ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙