FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Acoustic project" i "Zagreb jazz portrait" zajednički u Tetaru &TD

Autor: vlar
ZAGREB, 30. travnja 2012. (Hina) - "Acoustic project" i "Zagreb jazz portrait" održat će u srijedu, 2. svibnja, u velikoj dvorani Teatra &TD zajednički koncert s čak 16 glazbenika koji će izvesti autorske skladbe i obrade u jedinstvenim aranžmanima.

Bit će predstavljen novi glazbeni materijal "Zagreb jazz portraita", jednog je od najstarijih jazz sastava u Hrvatskoj, a na programu su djela Dubravka Palanovića, Marija Igreca, Nenada Jure Vrandečića, Huberta Girauda, Edena Ahbeza, Joaquina Rodriga i Chicka Coree, te Jakea Holmesa i Jimmyja Pagea.

"Acoustic project" čini 11 glazbenika, većinom članova Zagrebačke filharmonije. Predvođeni skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanovićem, izvode glazbene programe koji obuhvaćaju klasiku, avangardu, jazz i rock, a inovativnim spajanjima različitih stilova, donose i sasvim nesvakidašnje zvučne kombinacije.

Ansambl "Zagreb jazz portrait" promovira hrvatsku autorsku jazz glazbu, a u više od 20 godina postojanja ostvario je brojne zapažene nastupe, izdao osam nosača zvuka, te osvojio vrijedna domaća, ali i strana priznanja i nagrade. Čine ga cijenjeni glazbenici Mario Igrec na gitari, Saša Nestorović na saksofonima, Borna Šercar na bubnjevima i udaraljkama, Nenad Jura Vrandečić na kontrabasu, a ponekad i Hrvoje Galler na glasoviru kao peti član u sastavu, što će i ovoga puta biti slučaj.

(Hina) xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙