FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korizmeni koncert Zagrebačke filharmonije

Autor: dger
ZAGREB, 2. travnja 2012. (Hina) - Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Uroša Lajovica izvest će "Muku po Ivanu" Johana Sebastiana Bacha u srijedu 4. travnja na Korizmenom koncertu u sklopu Bijeloga ciklusa.

Bachova "Muka" dramatični je prikaz posljednjih sati Isusova života i jedno od najvećih djela u cjelokupnoj povijesti glazbe, ističe se u najavi koncerta. Djelo je nastalo za Bachove prve zime provedene na mjestu kantora Crkve sv. Tome u Leipzigu.

Zagrebačku izvedbu u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" predvodit će prvi gost dirigent Zagrebačke filharmonije maestro Uroš Lajovic, a u skupini solista nastupit će sopranistica Ivana Lazar, altistica Bernarda Fink, potom tenori Dejan Maksimilijan Vrbančič i Martin Sušnik te basovi Kay Stiefermann i Berislav Puškarić.

U izvedbi Bachove "Muke" sudjelovat će i drugi glazbenici poput lutnjista Edina Karamazova, violončelista Smiljana Mrčele, slovenskog gambista Domena Marinčiča, čembalista Pavla Mašića i orguljaša Maria Penzara, dok će zborske dionice izvesti članovi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić koje je uvježbao Luka Vukšić.

(Hina) xdgk ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙