FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HDZ-ovci biraju novog predsjednika

Autor: tdel
ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - Na sutrašnjoj Izbornoj skupštini zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a oko 400 izaslanika će između sedam kandidata izabrati novog predsjednika Gradskog odbora HDZ-a (GO HDZ).

Za predsjednika zagrebačkog GO HDZ-a kandidirali su se Ivan Bračić, Drago Ćaleta, Tomislav Družak, Ante Zvonimir Golem, Sanda Kolić-Makar, Stipe Mamić te Zoran Šangut, a sadašnji predsjednik Gordan Jandroković nije se kandidirao za tu funkciju.

Nakon provedenih izbora u 202 temeljna ogranka i 17 područnih odbora, na Izbornoj skupštini koja će se održati u zgradi Ine u Šubićevoj ulici, uz predsjednika GO HDZ-a, bit će izabrano 39 članova Gradskog odbora, 5 članova Nadzornog odbora te 61 izaslanik za 15. Opći sabor HDZ-a koji će se održati 20. svibnja.

Po Poslovniku o radu Izborne skupštine gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, predsjednik GO HDZ-a treba dobiti natpolovičnu većinu glasova. Ako to u prvom krugu ne ostvari niti jedan od kandidata, ide se u drugi krug glasovanja.

Svi kandidati za predsjednika GO HDZ-a su na prošlotjednom zajedničkom predstavljanju izrazili nezadovoljstvo dosadašnjim radom tog odbora, zauzeli se za veću autonomiju pri sastavljanju lista za zagrebačku Gradsku skupštinu te za pobjedu na idućim lokalnim izborima.

Podsjetivši da je predsjednike zagrebačkog GO HDZ-a do sada birala stranačka središnjica, svi kandidati su istaknuli kako s takvom praksom treba prestati te se složili da kadroviranje treba provesti iz stranačke baze - temeljnih i područnih odbora.

Svi kandidati su istaknuli važnost većeg aktiviranja članstva, otvorenost prema novim ljudima i idejama te prema javnosti i građanima. Ako postanu predsjednici GO HDZ-a svi su najavili da će se kandidirati i za mjesto zagrebačkog gradonačelnika.

(Hina) xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙