FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 24. travnja

Autor: vkla
ZAGREB, 23. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 24. travnja.

BRUXELLES - Europska komisija objavit će prvo izvješće o ispunjavanju hrvatskih obveza u tri poglavlja europske pravne stečevine u okviru pretpristupnog monitoringa. EK će objaviti izvješće o poglavlju Pravosuđe i temeljna prava, Pravda, sloboda i sigurnost i Tržišno natjecanje. U pristupnom ugovoru je definirano da će EK pratiti kako Hrvatska ispunjava obveze koje je preuzela tijekom pristupnih pregovora, u razdoblju od završetka pregovora do ulaska u EU 1. srpnja 2013. Pretpristupni monitoring je uveden kako bi se osiguralo da zemlja uđe u EU potpuno spremna, bez potrebe da se nad njom provodi nadzor i nakon što postane članica. Za navedena tri poglavlja koja se smatraju najtežima Komisija objavljuje izvješće svakih šest mjeseci, a najesen ove godine objavit će sveobuhvatno izvješće o monitoringu, kojim će biti pokrivena sva poglavlja.

SARAJEVO - Regionalna donatorska konferencija namijenjena prikupljanju sredstava za trajno rješavanje statusa izbjeglih i prognanih osoba s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Na konferenciji će uz ministre vanjskih poslova država regije sudjelovati vršitelj dužnosti pomoćnika američke državne tajnice David Robinson, povjerenik EU za proširenje Štefan Fuele, visoki povjerenik UN-a za izbjeglice Antonio Guterres i glavni tajnik OESS-a Lamberto Zannier. Hrvatsko izaslanstvo će predvoditi potpredsjednik vlade Branko Grčić, a u njegovu će sastavu biti i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

NEW YORK - Izaslanik Ujedinjenih naroda i Arapske lige za Siriju Kofi Annan izvjestit će Vijeće sigurnosti UN-a o razvoju događaja u Siriji.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙