FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 12. travnja

Autor: dhai
ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 12. travnja.

BRATISLAVA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će u četvtak i petak na konferenciji o globalnoj sigurnosti u Bratislavi (GLOBSEC), skupu političke i diplomatske elite, stučnjaka s područja vanjske politike i gospodarstva te utjecajnih stručnjaka s obje strane Atlantika na kojoj će se raspravljati o budućnosti Zapadnog Balkana, europskoj dužničkoj krizi i ostalim globalnim sigurnosnim i političkim pitanjima. Euroatlanska budućnost jugoistoka Europe i Ukrajine, kriza eurozone, razvoj događaja na Bliskom istoku i južnom Mediteranu nakon Arapskog proljeća glavne su teme tradicionalnog godišnjeg skupa.

Svečanom večerom prvog dana skupa obilježit će se deseta obljetnica summita NATO-a u Pragu kada je 2002. sedam srednjoeuropskih država pozvano na priključenje Savezu.

ZAGREB - Drugi predsjednik Nacionalnog vijeća Parlamenta Republike Austrije Fritz Neugebauer boravit će u posjetu dužnosnicima Hrvatskoga sabora u četvrtak i tom prigodom sastat će se s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Miloradom Pupovcem i članovima Odbora (u 9.30 sati, dvorana Janka Draškovića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6) i s potpredsjednikom Odbora za europske integracije Gordanom Jandrokovićem (u 11 sati, dvorana Janka Draškovića). Jandroković i Neugebauer dat će izjave za medije nakon sastanka (u 11.45 sati, Zeleni salon).

Neugebauera će primiti i predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem (u 12 sati, dvorana Ante Starčevića).

KUALA LUMPUR - Britanski premijer David Cameron u posjetu Maleziji.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Hillary Clinton domaćin je ministarskog sastanka skupine G-8 najrazvijenijih zemalja svijeta, na kojem će se razgovarati o krizama sa Sirijom, Iranom i sa Sjevernom Korejom. Zemlje članice G8 - Francuska, Italija, Japan, Kanada, Njemačka, Rusija, SAD i Velika Britanija - okupile su se u trenucima kada je režim Bašara al-Asada najavio da će sirijska vojska prekinuti djelovanja u četvrtak ujutro, kad ističe rok koji je odredio UN za potpuni prekid vatre.

Državna tajnica Clinton održat će više zasebnih sastanaka u okviru skupa, uključujući i susret s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙