FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 23. travnja

Autor: bcav
ZAGREB, 22. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 23. travnja.

LUXEMBOURG - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije. Na sastanku, koji će se održati pod predsjedanjem visoke predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, razmotrit će se aktualna situacija u Mianmaru nakon izbora provedenih 1. travnja, razvoj događaja u BiH kao i situacija u Siriji i Afganistanu. Također će biti riječi o bliskoistočnom mirovnom procesu te iranskom nuklearnom programu.

BEOGRAD - Suđenje 14-orici optuženih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Lovasu 1991. trebalo bi se nastaviti u ponedjeljak, kada se očekuje početak iznošenja završnih riječi, prvo tužiteljske strane, a potom i optuženih i njihovih branitelja. Tijekom dokaznog postupka ispitano je 198 svjedoka, ne računajući optužene i jednog sudskog vještaka. Suđenje je započelo 17. travnja 2008. nakon što je srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine optužilo 14 osoba da su kao pripadnici JNA, lokalne teritorijalne vlasti i paravojne postrojbe "Dušan Silni" u listopadu 1991. počinili ratni zločin nad 70 civila u tom mjestu.

BRUXELLES - EU će usvojiti nove sankcije protiv Sirije gdje unatoč proglašenom prekidu vatre traje krvavi obračun vladinih snaga s pobunjenicima. "Prijatelji Sirije" su na sastanku u četvrtak u Parizu ocijenili da je UN-ov mirovni plan posljednja prilika da se izbjegne opći građanski rat u Siriji i rješi 13-mjesečna kriza. Nove sankcije odnosit će se za zabranu izvoza dvije vrste roba, luksuznih proizvoda i određenih sirovina koje bi se "prerađene mogle koristiti u represiji".

Dežurni:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙