FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: Nedostatan napredak za međunarodnu konferenciju o Cipru

Autor: mtro
NEW YORK (UN), 21. travnja 2012. (Hina/AFP) - U pregovorima grčkih i turskih Ciprana o ujedinjenju otoka nije ostvareno dovoljno napretka kako bi Ujedinjeni narodi sazvali međunarodnu konferenciju o tom pitanju, ocijenio je u subotu glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Prema priopćenju UN-a, Ban je telefonom razgovarao s predsjednikom ciparskih Grka Demetrisom Christofiasom i čelnikom turskog sjevernog Cipra Dervišem Erogluom.

Informirao ih je da drži kako nema dovoljno napretka na glavnim točkama pregovora o ujedinjenju otoka da bi se sazvala međunarodna konferencija.

Pozvao je dvije strane da poduzmu "smjele i odlučne mjere" radi napretka pregovora i informirao ih da će Alexander Downer, posebni izaslanik UN-ova glavnog tajnika za Cipar, sljedećeg tjedna doputovati na otok kako bi s njima razgovarao.

Nakon posljednjih međuciparskih pregovora pod okriljem UN-a u New Yorku krajem siječnja, Ban je rekao da će sazvati međunarodnu konferenciju krajem travnja ili početkom svibnja ako ostvare napredak u predmetu.

Pregovori su zastali i sve su manji izgledi da će biti zaključeni do 1. lipnja 2012. kada Republika Cipar preuzima predsjedništvo EU-a.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙