FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paškvalin novi član NO HOO-a

Autor: rsal
ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - Tomislav Paškvalin novi je član Nadzornog odbora Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nakon što je dobio najveći broj glasova na 30. skupštini HOO-a u Zagrebu.

Bivši vaterpolist Paškvalin je bio kandidat Hrvatskog kluba olimpijaca i Zagrebačkog sportskog saveza, a u Nadzornom odboru HOO-a će zamijeniti Željka Širića, upletenog u aferu potkupljivanja sudaca.

Članovi Skupštine su jednoglasno su prihvatili Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2011. godinu u kojoj je HOO ostvario prihode od 125.33 milijuna kuna, koji su se generirali iz redovnih sredstava Državnog proračuna (6.158 milijuna kuna), sredstava od igara na sreću (106.4 milijuna kuna), marketinških prihoda (10.43 m), prihoda od Olimpijske solidarnosti (1.92 m) te ostalih prihoda od 417.855 tisuća kuna. Uz rashode od 120.2 milijuna kuna ostvaren je višak prihoda u iznosu od 8.019 milijuna. Višak će se trošiti u skladu s proračunom HOO-a za 2012. u kojoj su planirana ukupna financijska sredstva u iznosu od 141 milijuna kuna i 452 tisuće kuna.

"HOO se može pohvaliti uspješnom 2011. godini u kojoj smo poslovali dobro s obzirom na gospodarsko okruženje u državi. HOO nikome ništa ne duguje, nemamo zaduženja, likvidni smo, te smo u potpunosti sposobni izvršavati sve obveze prema sportašima. Također, ističem da je HOO institucija s najvišim stupnjem financijske kontrole u Republici Hrvatskoj jer smo uspješno prošli i unutarnju reviziju, komercijalnu reviziju, državnu reviziju i izviješće prema Hrvatskom saboru, te smo među malobrojnim korisnicima državnog proračuna kojima je državna revizija za 2010. dala bezuvjetno mišljenje. Ovo je olimpijska godina, pa ističem i visok stupanj razumijevanja od strane Vlade RH i premijera Zorana Milanovića, pa nam je i povećan iznos sredstava koje dobivamo od igara na sreću", kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Kroz šest Razvojnih programa HOO je u 2011. osigurao uvjete za razvoj 342 sportaša, a programom za pripreme nastupa sportaša na OI London 2012. praćeno je i stipendirano 79 evidentnih i potencijalnih olimpijskih kandidata. HOO je osim toga u 2011. sufinancirao rad 77 trenera u kategorijama vrhunskih i kvalitetnih trenera, trenera za ekipne sportove, trenera mlađih dobnih kategorija te za razvoj pojedinog sporta.

Počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak od 1. siječnja 2012. prestao je biti član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), jer je napunio 80. godinu života, te je postao počasni član MOO-a bez prava glasa i automatskog mjesta u vijeću nacionalnog olimpijskog odbora. Time mu je, sukladno propisima Olimpijske povelje, prestao mandat u Vijeću HOO-a, dok je Ivan Škoro, kojem je prestao mandat predstavnika Hrvatskog gimnastičkog saveza u Skupštini, također razriješen članstva u Vijeću. Škoru je u Skupštini zamijenio Stevo Tkalčec.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙