FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luković naslijedio Čačića

Autor: dlug
ZAGREB, 14. travnja 2012. (Hina) - Poznati bankarski stručnjak i dugogodišnji čelnik Zagrebačke banke Franjo Luković izabran za novog predsjednika Hrvatskog teniskog saveza, a na tom mjestu naslijedio je Radimira Čačića koji je tu dužnost obnašao proteklih deset godina, odnosno u dva mandata.

"Znam da je HTS jedan od kvalitetnijih sportskih saveza, a ja ću se truditi da bez obzira na visoki prag podižemo izvrsnost na svim razinama od financija, do kadrova, a posebnu pozornost posvetit ćemo radu s mladima kojima ćemo nastojati pružiti sve uvjete da postanu vrhunski tenisači", naglasio je Luković u svom prvom obraćanju članovima Skupštine koji su ga jednoglasno izabrali za predsjednika s mandatom od pet godina. Inače, Luković se rekreativno bavi tenisom, a u mladosti je igrao košarku u zagrebačkoj Lokomotivi.

Članovi Skupština su dosadašnjeg predsjednika Radimira Čačića proglasila počasnim predsjednikom HTS-a i on će, bez prava odlučivanja, moći sudjelovati na sastancima Upravnog odbora. Čačić je izabran za počasnog predsjednka jer je svojim djelovanjem i vodstvom pridonio ostvarivanju ciljeva i zadaća Saveza i njegovoj međunarodnoj afirmaciji. Čačić je sudjelovao i u svim velikim uspjesima hrvatskog tenisa, a svakako najveći uspjeh je osvajanje Davis Cupa 2005. godine, momčadskog prvenstva svijeta.

U novi Upravni odbor HTS-a ušli su, kao predstavnici zajednica teniskih udruga do isteka mandata, Franc Regina, Slavko Rasberger, Zoran Grbić, Zdenko Rečić, Dražen Lovreković i Mario Pavić, te po izboru predsjednika HTS-a Davorin Prpić, Branko Horvat, Marko Pipunić, Boris Galić, Željko Kukurin, Miljenko Živaljić i Filip Fantoni.

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙