FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bavarsko izaslanstvo s Kosor i Kregarom

Autor: ista
ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - Izaslanstvo bavarskog parlamenta, predvođeno zastupnicom i zamjenicom predsjednika Zaklade Hanns Seidel Ursulom Mannle sastalo se u Zagrebu s visokim saborkim dužnosnicima kojima je čestitalo na završetku pregovora EU-om uz ocijenu da je Hrvatska zemlja vrlo duge tradicije europske kulture, priopćeno je u petak iz Hrvatskog sabora.

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Jadranka Kosor naglasila je kontinuiranu potporu njemačke vlade i parlamenta tijekom pregovora s Unijom, a posebno se na pomoći zahvalila zakladi Hanns Seidel koja je nedavno proslavila 15. godišnjicu rada u Hrvatskoj.

Kosor i Mannle razgovarale su o aktivnostima i ulozi Hrvatskoga sabora u pripremama za punopravno članstvo u EU-u, angažmanu hrvatskih promatrača u Europskom parlamentu, a bilo je riječi i o predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj te o aktivnostima HDZ-a na tom planu, navodi se u priopćenju.

Bavarsko izaslanstvo primio je i predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Josip Kregar koji je također zahvalio Njemačkoj na potpori Hrvatskoj u pristupnim pregovorima te je izrazio nadu da će brojni zajednički interesi vezati dvije zemlje i u okviru EU-a.

Prema priopćenju, sugovornici su razgovarali o reformi hrvatskog pravosudnog sustava, pri čemu je Kregar naglasio da iza donesenih zakonskih propisa treba postojati politička volja i osigurana sredstava za njihovu provedbu. Govoreći o borbi protiv korupcije, rekao je da je najveći pomak vidljiv u promjeni društvene klime i percepcije korupcije.

Članovi bavarskog izaslanstva naglasili su da je Hrvatska prošla dug put i postigla dobre rezultate na ovom području te da je potrebno nastaviti napore u smjeru dostizanja što viših standarda, navodi se u priopćenju Hrvatskog sabora.

(Hina) xpp/xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙