FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsofta dobit premašila očekivanja

Autor: mkuz
NEW YORK, 20. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Tehnološka korporacija Microsoft premašila je svojom tromjesečnom dobiti od 5,11 milijardi dolara procjene Wall Streeta, ponajviše zahvaljujući snažnom rastu prihoda.

Microsoft je izvijestio da mu je dobit u njegovom trećem fiskalnom tromjesečju dosegnula 5,11 milijardi dolara ili 60 centi po dionici, u usporedbi s 5,23 milijardi dolara ili 61 cent po dionici u istom razdoblju. Dobit je bila iznad procjena analitičara, koji su u prosjeku očekivali 57 centi po dionici.

Prihodi od prodaje te softverske kompanije porasli su šest posto, na 17,41 milijardu dolara, potaknuti snažnom potražnjom za njezinim programima za servere i Office aplikacijama. Analitičari su očekivali prihode u visini 17,18 milijardi dolara.

Prodaja osobnih računala na svjetskoj razini porasla je u prvom ovogodišnjem tromeječju za 1,9 posto, prema istraživanju kompanije Gartner. Upravo to pomoglo je Microsoftu, koji opskrbljuje operativnim sustavom 90 posto osobnih računala u svijetu, u ostvarivanju 4-postotnog rasta prodaje glavnog proizvoda - operativnog sustava Windows.

(Hina) xmkuz ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙