FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ante Zvonimir Golem objavio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog HDZ-a

Autor: aspa
ZAGREB, 19. travnja 2012. (Hina) - Ante Zvonimir Golem objavio je danas svoju kandidaturu za predsjednika zagrebačkoga Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na unutarstranačim izborima pod izbornim sloganom: "Vratimo HDZ članovima, a Zagreb građanima."

Ante Zvonimir Golem rekao je na konferenciji za novinare u središnjici zagrebačkoga HDZ-a da se na kandidaturu odlučio zbog izrazito lošeg stanja u stranci te da ta stranka u Zagrebu ima mnogo uglednih članova. "U posljednih 10-ak godina svjedočimo da je HDZ u Zagrebu potpuno marginaliziran, članovi nemaju nikakav utjecaj u gradu, a razultat takve politike osjeća se kao veliko razjedinjavanje ne samo članstva, već i prema građanima", istaknuo je.

Prema nijednom gorućem problemu u gradu nemamo jasno stajalište i viziju, ustvrdio je, dodajući kako "HDZ u Zagrebu ne živi".

"Siguran sam da u ovom trenutku možemo i moramo mijenjati ne samo stranku, nego i naš stav prema članovima i Zagrebu i te promjene moraju biti korjenite", istaknuo je Golem. Čelništvo zagrebačkoga HDZ-a moraju birati članovi, rekao je, ističući da predsjednik mora biti na usluzi članovima, koji "moraju biti kreatori prema svakom problemu" u Zagrebu. "Nakon ovih izbora HDZ će se vinuti kao Feniks iz pepela. Samo tako možemo vratiti ugled stranci i oprat ćemo se od ove sramote koju svjedočimo u svim medijima", rekao je Golem.

Naglasio je da unutarstranački izbori prolaze u očekivanju promjena u stranci i da će na kraju izbornog procesa pobjednik biti HDZ, a broj kandidata govori o snazi stranke i početku dugo očekivane demokratizacije stranke.

Golem je kritizirao način na koji se vodi Zagreb, pri čemu je istaknuo da SDP "bez cilja luta i dolazi do situacije da se sukobljava s gradonačelnikom, Zagrebački holding drži kao svoj vlastiti bankomat", a najtragičnije je što građani to plaćaju.

Kritizirao je i najavljene investicije u Zagrebu te projekt "Zagreb na Savi", za koji je rekao da se boji takvih "Potemkinovih sela" grada i vlade, a iskustva govore da su neke od tih investicija bile promašene, poput, primjerice, zagrebačke Arene.

(Hina) xaš yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙