FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: U Cazinu prekinut lanac prostitucije, žrtve i iz Hrvatske

Autor: rmav
SARAJEVO, 18. travnja 2012.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u srijedu kako je na području Velike Kladuše i Cazina u sjeverozapadnoj Bosni provedena velika policijska akcija u kojoj je privedeno više osoba zbog sumnje da su umiješane u trgovinu ljudima, organiziranje prostitucije i nezakonite prekide trudnoće.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom u Sarajevu, među privedenima je i jedan liječnik te zaposlenik u liječničkoj ordinaciji.

Tužiteljstvo BiH ističe kako su među oštećenima i malodobne osobe pa zbog njihove zaštite nije moguće objaviti više podataka.

Lokalni mediji objavili su kako je riječ o mreži čije su žrtve bile malodobne djevojke iz Hrvatske i BiH.

Te su djevojke dovođene u Cazin, gdje su po danu radile kao konobarice, a potom su prisiljavane na prostituciju.

Banjalučke "Nezavisne novine" navode u srijedu kako su središta prostitucije bili ugostiteljski objekti "Sport" i "Alf", smješteni u središtu Cazina i u neposrednoj blizini lokalne policijske uprave.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su zbog toga uhitili Senada Tahirovića, vlasnika ovih lokala, te ginekologa Envera Pehlića koji u Velikoj Kladuši ima liječničku ordinaciju.

Izvor blizak istrazi kazao je "Nezavisnim" kako je upravo Pehlić obavljao pobačaje malodobnicama koje su bile prisiljavane na prostituciju.

Senad Tahirović, koji je i vlasnik jedne zaštitarske agencije u Cazinu 2010. godine, uvjetno je osuđen na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi prema zapadnoj Europi.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙