FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Goldman Sachs prodao udio u web stranici za prostituciju

Autor: dhai
NEW YORK, 2. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Privatni dionički fond, kojim upravlja američka banka Goldman Sachs, pristao je prodati svoj ??udio u medijskoj kući koja vodi jednu od najvećih web stranica za prostituciju malodobnih djevojaka u SAD-u pod nazivom Backpage.com, izjavila je glasnogovornica banke, prenosi u ponedjeljak Reuters.

Dionički fond GS Capital Partners II u petak je potpisao ugovor o prodaji svog ??16-postotnog udjela menadžmentu tvrtke Village Voice Media, koja posjeduje web stranicu Backpage.com.

Fond je počeo pregovore s tvrtkom Village Voice Media u ožujku, nakon što je 2010. zaključio da mu je postalo "neugodno s pravcem u kojem se razvija tvrtka", te zbog nesposobnosti Goldmana da utječe na njezino poslovanje, rekla je Andrea Raphael, glasnogovornica Goldman Sachsa.

O prodaji je prvi izvijestio novinar Nicholas Kristof u The New York Timesu u subotu. Ulaganja fonda GS Capital Partners II također su bila predmet Kristofove kolumne prošloga tjedna.

Raphael je rekla da je fond uložio 30 milijuna dolara u Village Voice 2000. Investicija je pretvorena u 16-postotni manjinski udjel kada se Village Voice spojio s New Times Inc. 2006. Ona je odbila otkriti prodajnu cijenu, ali je rekla da je fond izgubio "veliku većinu" svojih ulaganja.

Village Voice Media nije bio dostupan za komentar.

Oglašavanje za online prostituciju generiralo je najmanje 3,1 milijuna dolara prihoda u veljači, na pet američkih web stranica, što je porast od 9,8 posto u odnosu na godinu ranije, prema konzultantskoj kući za interaktivne medije i povjerljivo oglašavanje AIM Group. Gotovo 80 posto tih prihoda pripisano je stranici Backpage.com, navodi se u izvješću AIM-a objavljenom 22. ožujka.

Village Voice Media posjeduje alternativne novine The Village Voice, osnovane 1955.

Tijekom godina, list je objavio niz udarnih istraživačkih napisa i dobio tri Pulitzerove nagrade. U kontrastu s tim, njegove su zadnje stranice desetljećima bile bastion oglašavanja uskoga eskorta.

Backpage.com također objavljuje stotine drugih povjerljivih oglasa diljem SAD-a.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙