FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera lutkarske predstave "Najbolji prijatelji"

Autor: vhor
KARLOVAC, 16. travnja 2012. (Hina) - Premijera neverbalne lutkarske predstave "Najbolji prijatelji", koja je u produkciji Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu odigrana večeras pred dvjestotinjak gledatelja svih dobnih skupina, po mišljenju dramskog pisca Mire Gavrana "mala je kazališna čarolija univerzalnog jezika animacije i zvuka".

Glumci Peđa Gvozdić i Giulio Sattimo izrazili su zadovoljstvo reakcijom publike, posebno djece. Setimo smatra da su djeca samo potvrdila poantu predstave da nema čistog dobra i čistog zla, jer ni život nije samo crno-bijel, tako da i zmaj može zaplakati i zavrijediti prijateljstvo drugih likova i publike.

Gavran je kazao da je došao na ovu premijeru jer od prve godine glume na osječkoj Umjetničkoj akademiji prati razvoj Karlovčanina Peđe Gvozdića i Tršćanina Giulia Sattima, koji su glumili i u nekim njegovim predstavama Teatra Gavran i osječkog Hrvatskog narodnog kazališta. Smatra da je divno kada mlada generacija pokaže da može napraviti "dobar posao u kazalištu", a da je tome tako pokazala je publika.

Smatra da je važan doprinos predstavi dala i odlična glazbena pratnja Tina Tonkovića na klavijaturi, kao u vrijeme nijemog filma.

Glumica Mladena Dervenkar Gavran uvjerena je da će predstava dugo poživjeti, "jer je potrebna u ovako depresivnom trenutku u kojem živimo predstava s jednostavnom porukom ljubavi, prijateljstva i velikog srca".

"Klinci su nepogrešivi, oni odmah prepoznaju emociju i reagiraju ovako dobro kao večeras samo na dobru stvar i zato mislim da će predstava poživjeti", kazala je Dervenkar-Gavran.

Ravnatelj "Zorin doma" Zvonimir Ilijić također je zadovoljan premijerom i ne dvoji da će predstava "Najbolji prijatelji", koja je danas snimljena, te će biti poslana na razne festivale, zbog svoje kvalitete i činjenice da nema jezičnu barijeru, "obići cijeli svijet".

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙