FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oprezan početak trgovanja na europskim burzama

Autor: neba
LONDON, 16. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim se burzama jutros trguje oprezno, nakon oštrog pada cijena dionica prošloga tjedna, jer ulagači čekaju nove kvartalne polovne rezultate kompanija i vijesti s europskog tržišta obveznica.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.029 bodova, nakon što je prošloga tjedna potonuo 2,3 posto.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC kretali su se do 9,30 sati u uskom rasponu od minus 0,1 do plus 0,1 posto.

Usporavanje rasta kineskog gospodarstva, a posebice rast prinosa na španjolske obveznice izazvali su prošloga tjedna oštar pad cijena dionica.

Smirivanju tržišta nisu pritom pridonijeli ni bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati američkih kompanija za prvo tromjesečje. Ulagači se nadaju da će idućih dana, ipak, pozitivno utjecati na tržište.

„Mi smo i dalje vrlo optimistični i mislimo da bi svaku slabost tržišta ulagači trebali iskoristiti za učvršćenje pozicija“, kaže Henk Potts, strateg u fondu Barclays Wealth.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros potonuo 1,7 posto, na 9.470 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙