FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Bandić s djecom iz Srijemske Mitrovice

Autor: dber
ZAGREB, 13. travnja 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se danas na jezeru Bundek s djecom iz Srijemske Mitrovice koja su na školskom izletu u Zagrebu u sklopu projekta "Upoznajmo domovinu" što ga upriličuje Hrvatski kulturni centar Srijem– Hrvatski dom, a koji je počeo prošle godine, također posjetom glavnome gradu Hrvatske.

Ove godine, 43 osnovnoškolaca i srednjoškolaca već su posjetili Rijeku i Krk, priopćeno je iz Službe za informiranje Ureda gradonačelnika.

Kako je rečeno prilikom susreta na Bundeku, 2009. godine hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture uveden je u osnovne škole Srijemske Mitrovice kao izborni predmet, dok srednjoškolci hrvatski jezik uče u Hrvatskom domu pa su takvi izleti odlična poveznica s matičnom zemljom.

Zaželjevši školarcima ugodan boravak u Zagrebu, gradonačelnik Bandić im je uručio prigodne darove na temu Zagreba koji će im dobro doći u današnjem i sutrašnjem obilasku Gornjega grada, Sljemena i Oltara domovine.

U organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, učenici i njihova pratnja bit će smješteni u Učeničkom domu Antuna Gustava Matoša.

(Hina) pp/xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙