FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK i ZABA: natječaj za "Donaciju godine 2012"

Autor: tper
ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zagrebačka banka objavile su danas natječaj za dodjelu "Donacije godine 2012", namijenjen najuspješnijim projektima iz sfere tradicijskog obrtništva.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, partnerstvo sa Zagrebačkom bankom traje dvije godine, a ta je banka strateški partner obrtnicima i u projektu obrtničke kartice.

Obrtništvo zauzima značajnu ulogu i mjesto u gospodarstvu, a u ovoj godini, kada se obilježava 160. godina organiziranog obrtništva, inicijative koje su usmjerena na očuvanje tradicije i autohtonosti od izuzetnog su značaja, kazao je.

Članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak istaknula je kako je ove godine donacija banke usmjerena segmentu obrtništva te kako se želi dati potpora domaćoj proizvodnji te plasmanu domaćih obrtničkih proizvoda na tržište.

Donacija je u iznosu od 300 tisuća kuna, a bit će dodijeljene tri nagrade za tri projekta - prvonagrađeni projekt dobit će 150 tisuća kuna, drugonagrađeni 100 tisuća kuna i trećenagrađeni 50 tisuća kuna.

Donacija će se dodijeliti obrtnicima za projektni prijedlog osmišljavanja cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća.

Teme unutar kojih je moguće prijaviti projektni prijedlog su "Dom i prostor" (oprema stola, predmeti za kućantsvo i opremu interijera), "Odjeća, obuća i nakit" i "Poslovna oprema i darovi".

Sedmočlana stručna komisija odabrat će 10 najkvalitetnijih projekata, a oni će potom ući u drugi krug i biti prezentirani široj javnosti na službenim stranicama natječaja na društvenoj mreži Facebook.

Svi korisnici Facebooka moći će glasovati za prijedloge, a donacije će dobiti tri projekta koji dobiju najviše glasova.

Rok za predaju prijava je 25. svibnja, do 1. lipnja traje izbor 10 finalista, od 11. do 25. lipnja glasanje putem Facebooka, a objava pobjednika bit će 29. lipnja na svečanoj Akademiji HOK-a.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙