FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bliskoistočni kvartet traži financijsku pomoć za Palestince

Autor: mtro
WASHINGTON, 11. travnja 2012. (Hina/AFP) - Bliskoistočni kvartet pozvao je u srijedu u Washingtonu međunarodnu zajednicu da isplati obećanu pomoć od 1,1 milijarde dolara za funkcioniranje Palestinskih vlasti, koje su kronično u proračunskim teškoćama.

"Kvartet je pozvao međunarodnu zajednicu da zajamči isplatu 1,1 milijardu dolara", priopćeno je nakon sastanka njegovih članica - EU-a, SAD-a, Rusije i UN-a u Washingtonu.

Kvartet je također savjetovao Izraelcima i Palestincima da se suzdrže svake akcije koja bi potkopala povjerenje te da se usredotoče na pozitivne mjere koji bi osnažile i popravile njihove odnose radi nastavka izravnih pregovora.

Unatoč niza poluslužbenih sastanaka između palestinskih i izraelskih pregovarača pod pokroviteljstvom Jordana u siječnju, Kvartet nije uspio pokrenuti pregovore.

Kao preduvjet za pregovore palestinski čelnici zahtijevaju da Izrael prekine naseljavanje okupiranih teritorija i da prihvati granice od prije 1967. kao temelj za razgovore. Izrael odbacuje te zahtjeve i tvrdi da je spreman za pregovore bez preduvjeta.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙