FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 4. travnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskoga kupa u Zagrebu su nogometaši Dinama i Zagreba odigrali 1:1 (1:0). Uzvrat je za 13 dana u Kranjčevićevoj. Pred 3000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Križarić iz Čakovca.Strijelci: 1:0 Badelj (29), 1:1 Mitrović (76)

U drugom polufinalu Osijek je u utorak na svom travnjaku porazio Cibaliu s 3:0.

SPLIT

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević danas je donio odluku po kojoj se Hajduk kažnjava sa 235 tisuća kuna zbog divljanja navijača na čak četiri utakmice, a klupski odvjetnik Damir Primorac je najavio žalbu na tu odluku.Hajduk je kažnjen sa 80 tisuća kuna zbog paljenja baklji i hukanja od strane domaćih navijača prema crnoputom igraču Henriu Belleu u utakmici 19. kola Prve HNL protiv pulske Istre 1961. odigrane na Poljudu. Također, Hajduk se sa 60 tisuća kuna kažnjava zbog bacanja pirotehničkih sredstava u 42., 61. i 62. minuti, te prekida zbog zapaljene mreže gola u utakmici 23. kola protiv Cibalije također na Poljudu.Hajduk je kažnjen novčano i za dvije utakmice odigrane u gostima. Splićani su sa 45 tisuća kuna kažnjeni zbog bakljade u 15. i 62. minuti i trganja i bacanja sjedalica s tribine od strane navijačke skupine Torcida na utakmici 22. kola protiv Dinama na Maksimiru. Splićanima je odrezana i kazna od 50 tisuća kuna zbog bakljade Torcide u 60. i 61. minuti utakmice 18. kola protiv Rijeke na Kantridi, navodi portal Prve HNL.Hajdukov odvjetnik Damir Primorac reagirajući na ove novčane kazne najavio je da će se Hajduk na njih žaliti.

"Jasno nam je kad se dogode propusti na Poljudu, a u zadnje vrijeme se i ne događaju jer kao organizator utakmica Hajduk poduzima sve propisane mjere radi spriječavanja protupravnih ponašanja. Međutim nikako ne možemo odgovarati za propuste koji se događaju na drugim stadionima gdje Hajduk nije organizator", izjavio je Primorac večeras za Radio Split.

PULA

Ponovljena prvenstvena utakmica 24. kola Prve HNL između Istre 1961 i Rijeke, koja je na rasporedu u srijedu, 11. travnja s početkom u 18 sati igrat će se pred publikom odlučio je danas disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević.Istodobno je disciplinski sudac, zbog ubacivanja baklji u teren od strane pulske navijačke skupine Demoni, pulski klub kaznio novčanom kaznom u iznosu od 50 tisuća kuna, a istu će kaznu morati platiti i HNK Rijeka zbog identičnih prekršaja njihovih navijača iz Armade. Kako se navodi u odluci, obzirom da se kod svih kažnjenih klubova radi o ponovljenim prekršajima, kod nekih i više puta, za očekivati je da će u slučaju daljnjih ponavljanja ovakvih prekršaja od strane navijača, klubovi biti kažnjeni igranjem utakmica bez gledatelja.

ZAGREB

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) danas je na na listu evidentnih olimpijskih kandidata za nastup na IO u Londonu uvrstilo bacačicu diska Sandru Perković, strijelca Petra Goršu te vaterpoliste Franu Vićana i Igora Hinića. Istodobno je status olimpijskih kandidata ukinut vaterpolistima Mirku Nižiću i Franu Paškvalinu te strijelcu Saši Špirelji, pa se sada na popisu korisnika olimpijskog programa ima 45 evidentnih putnika za London od kojih 18 imaju A, a 14 B olimpijsku normu. Novi korisnici Programa potpore sportašima mlađih dobnih kategorija (Program I) su Boris Maurović (judo), Iva Šutevski (badminton) te Ema Čovran (rock'n'roll). U Program individualne skrbi o mladima (Program II/1) uvršteni su judaši Tin Mihael Capar i Matej Grubiša, a u Program potpore kvalitetnim sportašima (Program III) atletičari Mirko Mićuda, Luka Mustafić i Dino Pervan, pa s današnjim danom Program I broji 77, Program II 94 a Program III 50 sportaša korisnika.

ZAGREB

Nakon duge i teške bolesti u Španjolskoj je u 45 godini umro bivši nogometaš Dinama i Rijeke, te član hrvatske reprezentacije i više španjolskih klubova Dubravko Pavličić. Pavličić je rođen 28. studenoga 1967. godine u Zagrebu, a nogometnu karijeru započeo je u Dinamu za kojeg je nastupao od 1987. do 1989. godine, a sljedeće četiri godine je igrao za NK Rijeku iz koje je otišao u Španjolsku, gdje je nastupao za Hercules, Salamancu i Racing Ferrol. Bio je član juniorske reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. u Čileu osvojila naslov svjetskih prvaka, dok je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao 22 utakmice u razdoblju od 1992. do 1997. godine.

U hrvatskom dresu sudjelovao je na EP 1996. u Engleskoj. Tada je, u prvoj utakmici skupine D u kojoj smo golom Gorana Vlaovića pobijedili Tursku sa 1:0, ušao u 89. minuti umjesto Davora Šukera. Na utakmici protiv Danske nije igrao, ali je zato odigrao cijeli susret protiv Portugala u kojem su naši reprezentativci poraženi sa 0:3. Posljednji ispraćaj bit će u španjolskom Alicanteu, gdje je i živio.

ZAGREB

Najborbeniji igrač hokejaša Medveščaka Tom Zanoški produžio je ugovor s zagrebačkim klubom, te će i u sezoni 2012/2013. nositi plavi dres, objavili su iz KHL Medveščak. Rođenjem Zagrepčanin, a odrastao u Kanadi, Zanoški se Medveščaku priključio u netom završenoj sezoni u kojoj je odigrao 58 utakmica, upisao 19 golova i 20 asistencija. Od tih 19 pogodaka, čak sedam je upisao u situacijama kada su "Medvjedi" imali igrača manje na ledu i time srušio rekord EBEL lige."Niti u jednom trenutku nisam razmišljao o drugom klubu jer sam već prošle godine, kada sam potpisivao za Medveščak, razmišljao kako bih želio ovdje ostati na duže vrijeme, a ne samo jednu sezonu. Drago mi je što mogu igrati u gradu u kojemu sam rođen, u klubu u kojemu sam naučio klizati, ali i pred tako strastvenim i sjajnim navijačima. Hvala ljudima u klubu, ali i treneru što su prepoznali moje kvalitete. Dat ću sve od sebe da u sljedećoj sezoni budem još bolji, da opravdam njihovo povjerenje, ali i da sa Medveščakom napravim korak više u odnosu na ovu sezonu", izjavio je Zanoški prilikom potpisivanja novog ugovora.

ZAGREB

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak u srijedu je posjetio Građanski nogometni klub Dinamo i pružio podršku svim zaposlenicima GNK Dinamo. Po pisanju WEB stranice našeg nogometnog prvaka Čičkov posjet potaknuo je degutantni grafit o djelatnici kluba Sandi Mamić.

"Otac sam petero djece, od čega su četiri kćeri te imam četiri unuke, i vrlo sam osjetljiv na svaki nasrtaj na integritet žene. Strašno me povrijedilo što se dogodilo, zato sam odlučio izraziti gestu solidarnosti s Vama i sa svim kolegama", kazao Čičak obračajući se Sandi Mamić.

Tom se prilikom predsjednik HHO-a osvrnuo i na nedavnu neprimjerenu izjavu ministra Jovanovića upućenu predsjedniku i glavnom tajniku HNS-a te izvršnom predsjedniku Dinama. "Država u kojoj je ministar sporta divljak koji daje takve izjave kakve je dao o gospodinu Mamiću, Markoviću i Srebriću mora u državi proizvoditi divljaštvo. Ministarstvo sporta treba biti suspendirano. Riba smrdi od glave i dok se ne suspendira ministar spomenutog resora neće biti reda u sportu" istaknuo je Čičak dodavši kako će isto sljedećih dana reći i medijima.

"Dok se doministar sporta Petar Skansi odlikuje neobrazovanošću i primitivizmom te ne razumije osnovne civilizacijske termine ne možemo ići dalje i napraviti veće korake" - zaključio je Čičak.

MOGADIŠU

Predsjednici Somalskog olimpijskog odbora i nacionalnog nogometnog saveza poginuli su u eksploziji u obnovljenom kazalištu u Mogadišu, glavnome gradu Somalije, objavili su lokalni mediji.

U samoubilačkom napadu poginulo je najmanje četiri osobe, a među njima su čelnik tamošnjeg olimpijskog odbora Aden Yabarow Wiish i predjednik nogometnog saveza Somalije Said Mohamed Nur. Odgovornost za napad preuzela je islamistička milicija Al Šabab, a tijekom državne proslave u kazalištu nazočili su premijer i članovi vlade, te predstavnici mirovnih snaga Afričke unije (AMISOM).

Napad u Mogadišuu osudili su predjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jaques Rogge i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

BILBAO

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski zauzima deveto mjesto u ukupnom poretku na utrci Oko Baskije, nakon što je u trećoj etapi ciljem prošao kao deveti. Na 164 kilometra dugoj etapi od Vitorie do Eibar-Arratea Kišerlovski je za pobjednikom Španjolcem Samuelom Sanchezom zaostao 12 sekundi, a isti je zaostatak i u ukupnom poretku. Drugo i treće mjesto na utrci drže Španjolac Joaquin Rodrigez i Amerikanac Christopher Horner, koji također imaju zaostatak po 12 sekundi. Čevtrta etapa 52. utrke Oko Baskije vozi se sutra u dužini od 151 kilometra od Eibara do Bera-Ibardina.

MALLORCA

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić vode u klasi 470 na regati Svjetskog kupa na Mallorci, peti su u klasi Zvijezda su Marin Lovrović i Dan Lovrović, a u zlatnu finalnu skupinu Lasera plasirali su se Filip Jurišić i Tonči Stipanović, i to kao 14. i 20.

Nakon tri dana kvalifikacija Šime Fantela i Igor Marenić vode u klasi 470, a današnje stabilno jedrenje danas s trećim i drugim ulazom donijelo im je vodeću poziciju, ispred svjetskih prvaka Australaca Belchera i Pagea, te Francuza Lebouchera i Garosa.Zanimljivo je da Fantela i Marenić prošlih godina na Trofeju princeze Sofije nikad nisu bili u samom vrhu, nisu im nikako odgovarali ovdašnji uvjeti za jedrenje, tako da je ovaj rezultat dobar pokazatelj koliko su napredovali i koliko su sad spremni. Do kraja su još tri dana regatavanja.

"Još jedan odličan dan. Imali smo istu taktiku kao i jučer. Na startu smo bili oštri i precizni, što nam je omogućilo dobro otvaranje regate u oba plova. Bolje je bilo jedriti lijevo, zahvaljujući dobroj brzini i dobrom jedrenju uspjeli smo doći do te lijeve strane. Od prve oznake smo bili među vodećima i trudili smo se to zadržati do cilja. Treće i drugo mjesto u ovim teškim uvjetima je odličan rezultat", kazao je Igor Marenić. Sutra počinju finalna jedrenja koja će odlučiti od deset najboljih u svakoj klasi, koji će u subotu jedriti plov za odličja.

MOSTAR

Polufinalni susret Kupa BiH u nogometu između Borca i Željezničara prekinut je u srijedu nakon što je pomoćni sudac na travnjaku u Banja Luci pogođen u glavu. Glavni sudac Midhat Arnautović odlučio je prekinuti susret nakon što su navijači Borca u 65. minuti pogodili u glavu pomoćnog suca Nikicu Tomasa koji je zadobio posjekline na glavi. Željezničar je u trenutku incidenta vodio s 1:0 protiv banjolučke momčadi, te se plasirao u finale Kupa BiH. Odbor za za normalizaciju Nogometnog saveza BiH, kojega je imenovala Svjetska nogometna federacija (FIFA) kako bi pomogla nadilaženje problema u nogometu u BiH produljio je nedavno zabranu dolaska gostujućih navijača na nogometne utakmice u proljetnom nastavku sezone nakon što je niz incidenata produbio međunacionalne sukobe u ovoj zemlji.

Odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača donesena je protekle jeseni nakon izgreda u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu. U Sarajevu je došlo do uličnih sukoba uoči prijateljske utakmice Željezničara i Hajduka, dok su u Banjoj Luci i Mostaru prekinute utakmice radi ulaska huligana i pokušaja obračuna s gostujućim igračima i navijačima.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙