FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenska Carinarnica postaje ispostava splitske

Autor: jdev
ŠIBENIK, 3. travnja 2012. (Hina) - Pomoćnik ministra i ravnatelj Carinske uprave Ministarstva financija Zlatko Grabar šibenskim je dogradonačelnicima i saborskim zastupnicima Franku Vidoviću i Petru Baranoviću potvrdio da ostaje pri odluci o preustroju Carinske uprave po kojoj bi šibenska Carinarnica od 1. srpnja bila ispostava splitske Carinarnice, navodi u današnjem priopćenju šibenska Gradska uprava.

Kako se navodi u priopćenju, "ravnatelj Grabar rekao je na jučerašnjem sastanku da ukidanje autonomije šibenske Carinarnice nije politička odluka, nego odluka uvjetovana konkretnim pokazateljima i brojkama".

Carinska služba je pred novim ustrojem na razini Republike Hrvatske, a po novom planu, broj carinarnica treba smanjiti sa 17 na sedam, dakle - treba preustrojiti njih 10, piše u priopćenju.

Ravnatelj Carinske uprave zajamčio je dogradonačelnicima kako otkaza u šibenskoj Carinarnici neće biti te da će svi i dalje raditi u Šibeniku, a neće odlaziti u Split, kaže se u priopćenju.

Šibenski dogradonačelnik Franko Vidović potvrdio je kako je od ravnatelja Grabara dobio jamstvo da će pomoćnik ravnatelja u splitskoj Carinarnici biti jedan od šibenskih carinika.

"Vlada Republike Hrvatske pred velikim je zadatkom uoči ulaska Hrvatske u EU, treba napraviti određene rezove koji su često i bolni i koje ja, u konkretnom slučaju, osobno ne prihvaćam, ali, nažalost, jezik argumenata je jači i treba ga uvažiti", rekao je Vidović i potvrdio da je zatražio sastanak s ministrom financija Slavkom Linićem te da će se s njim sastati u četvrtak.

Zbog najava o ukidanju autonomije šibenske Carinarnice, jučer su se na rivi ispred njezine zgrade u tihom štrajku okupili carinici koji su zahtijevali promjenu odluke Carinske uprave o njezinu ukidanju i administrativnom pripajanju splitskoj carinskoj ispostavi.

Iako preustrojem šibenski carinici neće izgubiti radna mjesta, strahuju kako bi se takav scenarij mogao dogoditi. Predstavnici šibenske podružnice sindikata carinika Perica Ninić i Vinko Šupe drže kako je riječ o političkoj odluci.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙