FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorenje izložbe suvremene keramike u Labinu 4. travnja

Autor: ipet
ZAGREB, 2. travnja 2012. (Hina) - "Izazovi linije" - tematska i žirirana izložba ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan bit će otvorena 4. travnja u Gradskoj galeriji u Labinu.

Riječ je o novome problemskom projektu vezanom uz suvremenu keramiku koji slijedi niz takvih projekata što ih je posljednjih godina potaknula Sekcija za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a u suradnji s kustosicom Višnjom Slavicom Gabout - autoricom koncepcije i selektoricom radova izložbe "Izazovi linije", priopćila je danas ta ULUPUH-ova sekcija.

Kako se ističe, u tim se projektima medij keramike promatra iz suvremenoga rakursa i smješta ga se na suvremenoj umjetničkoj sceni uz bok svim ostalim aktualnim medijima.

Za projekt "Izazovi linije" može se reći da je na neki način drugi dio projekta "Kiparsko u keramici" iz 2010., koji se bavio problematikom volumena u keramičkome mediju, tj. odnosom keramičarskoga i kiparskoga pristupa u građenju volumena.

U projektu "Izazovi linije" nije pak u žarištu način oblikovanja i modeliranja forme, nego, kako objašnjava Višnja Slavica Gabout, način komuniciranja s linijom u keramici koja je prisutna na tri načina: kao plošna (na podlozi), prostorna i virtualna, a u radovima autora možemo pratiti njezine metamorfoze.

Bit će izloženi radovi 27 autora, a izložba će se moći pogledati do 18. travnja.

U veljači ove godine izložba je bila postavljena u zagrebačkoj Galeriji Vladimirs Filakovca, a nakon Labina, u rujnu ove godine gostovat će u Galeriji "Decumanus" u Krku.

Nositelj projekta je Sekcija za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a, autorica koncepcije i selektorica radova je Višnja Slavica Gabout, a koordinatorice izložbe i suradnice u projektu Đurđica Horvat i Andrea Bassi.

(Hina) xpp/xipet yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙