FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapovjednik HRVCON-a posjetio pripadnike OSRH u ISAF-u

Autor: dmak
ZAGREB, 2. travnja 2012. (Hina) - Zapovjednik 19. hrvatskog kontigenta (HRVCON) u operaciji ISAF u Afganistanu, brigadir Tomislav Galić sa suradnicima posjetio je pripadnike OSRH u sklopu sastavnice hrvatskog kontingenta koji svoje dužnosti obnašaju u području odgovornosti Regionalnog zapovjedništva Sjever, Mazar-e-Sharif, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane.

Tijekom posjeta kampu Marmal, u kojem boravi većina pripadnika hrvatskog kontingenta u Afganistanu i kampu Mike Spain u kojem djeluju hrvatski operativni mentorski timovi, brigadir Galić se uvjerio u spremnost pripadnika hrvatskog kontingenta u obavljanju složenih zadaća. I to, kako u stožeru zapovjedništva, tako i na terenu, gdje su pripadnici OSRH prepoznati kao istinski profesionalci koji uživaju povjerenje kako saveznika, tako i pripadnika Afganistanskih snaga sigurnosti, navodi se u priopćenju.

Devetnaesti hrvatski kontingent u operaciji ISAF u Afganistanu, koji broji 339 pripadnica i pripadnika OS RH i četiri pripadnika MUP-a, preuzeo je svoje dužnosti početkom ožujka ove godine, stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a

(Hina) pp/xdm ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙