FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 31. ožujka 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanski pjevač Robbie Williams i njegova supruga Ayda čekaju dijete, objavio je Williams na svojoj internetskoj stranici. "Bili smo na ultrazvuku i plakali.. gledali bebe u reklamama i zasuzili.. dječja soba se već planira", napisao je Williams, dodajući kako ne može dočekati da "bude tata". Beba bi trebala doći na svijet krajem ove godine. Po britanskim tabloidima, Williams, koji se do slave vinuo u grupi Take That, a potom nastavio uspješnu solo karijeru, vjenčao se s glumicom Aydom Field u svom domu na Beverly Hillsu prije dvije godine. Williams, najpoznatiji po hitovima poput "Angels" i "Let Me Entertain You" osvojio je više Britsa, britanskih glazbenih nagrada, nego ijedan izvođač u povijesti.

BUDIMPEŠTA - Mađarski predsjednik Pal Schmitt, kojem je u četvrtak budimpeštansko sveučilište Semmelweis oduzelo doktorat zbog plagijata, odbio je dati ostavku jer smatra da njegov doktorat i funkcija šefa države nisu povezani. Predsjednik Schmitt govorio je na državnoj televiziji u petak navečer naglasivši da je doktorat stekao prije 20 godina, a da je izabran za predsjednika države na izborima prije godinu dana. "Iskreno, ne vidim nikakvu vezu između doktorata i predsjedništva. Prihvaćam da sam ostao bez titule, ali pišući disertaciju poštovao sam pravila koja su tada bila na snazi", rekao je. "Iako imam 70 godina, još uvijek imam energije i napisat ću novu disertaciju kako bi to dokazao", naglasio je.

JACKSON - Rock and roll legenda Jerry Lee Lewis oženio se po sedmi put, i ponovo je ljubav pronašao u svojoj široj obitelji. Lewis (76) se još 9. ožujka vjenčao s 14-godina mlađom Judith Brown, bivšom suprugom svoga rođaka, na privatnoj ceremoniji u Natchezu, u saveznoj državi Mississippi, objavio je u petak mjesni list "The Natchez Democrat", a potvrdio Lewisov predstavnik za javnost. Autor legendarnih pjesama "Great Balls of Fire" i "Whole Lotta Shakin' Going On" izazvao je skandal 1957. godine kada je oženio Myru Gale Brown, kćer svoga bratića, kojoj je k tome bilo samo 13 godina. Taj je brak, Lewisu tada treći, trajao je do 1970. godine i u njemu je rođeno dvoje djece. Lewisov prethodni brak, s Kerrie McCarver, bio je i njegov najdugovječniji, završen je razvodom 2005. nakon dvadeset godina zajedničkog života.

LONDON - Znanstvenici su otkrili kako i niske doze pesticida škode pčelama i bumbarima koji se zbog njih ne mogu orijentirati i gube se. U dvjema studijama objavljenima u časopisu Science britanski i francuski istraživači promatrali su pčele i neonikotinoidne insekticide koji su uvedeni devedesetih i danas su među najčešćim pesticidima za usjeve. Zadnjih godina pčelinja populacija naglo opada, dijelom zbog fenomena poznatog kao CCD - Colony Collapse Disorder, poremećaj gubitka pčelinjih zajednica. Znanstvenici strahuju da pesticidi uništavaju pčelinju populaciju, ali još nije jasno kako se to događa. Prijetnja pčelinjoj populaciji proširila se i na Aziju, Južnu Ameriku i Bliski istok, dodaju znanstvenici.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙