FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neočekivan pad prometa od trgovine na malo u Njemačkoj

Autor: vmom
BERLIN/ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Promet od trgovine na malo u Njemačkoj u veljači je realno smanjen za 1,1 posto na mjesečnoj razini, suprotno očekivanjima njegova rasta, pokazali su u petak preliminarni podaci tamošnjeg statističkog ureda.

Ti podaci prigušuju nade da će osobna potrošnja poduprijeti rast najvećeg europskog gospodarstva u prvom tromjesečju.

Na godišnjoj razini promet od trgovine na malo porastao je, pak, za 1,7 posto, što se djelomično pripisuje jednom radnom danu više u ovogodišnjoj veljači, napominju u statističkom uredu.

Podaci su iznenadili ekonomiste, koji su u Reutersovoj anketi u prosjeku očekivali rast od 1,2 posto na mjesečnoj i od 0,1 posto na godišnjoj razini.

U siječnju je promet od trgovine na malo u Njemačkoj pao za 1,2 posto na mjesečnoj razini, dok je na godišnjoj porastao za 1,7 posto, pokazuju revidirani podaci statističkog ureda.

Zasebno, španjolski statistički ured danas je izvijestio o padu prometa od trgovine na malo u toj zemlji u veljači za 6,4 posto na godišnjoj razini, nakon što je u siječnju smanjen za 5,8 posto. Promet od trgovine na malo u Španjolskoj je tako u padu već 20 mjeseci zaredom.

(Hina) xvmo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙