FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 21. ožujka

Autor: dduk
ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 21. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović sastat će se s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, a iz odnosa s javnošću Vlade su najavili da će o sastanku izvijestiti priopćenjem (12,00 u Banskim dvorima).

ZAGREB - Agencija za ulaganja i investicije Vlade Velike Britanije i britansko veleposlanstvo u Zagrebu u suradnji s hrvatskom Vladom organiziraju drugi Britansko-hrvatski poslovni forum na kojem će britanskim investitorima biti predstavljene mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj. Nakon uvodnih govora održat će se prezentacija strateških prioriteta i investicijskih projekata u Hrvatskoj te britanskih iskustava u poslovanju u Hrvatskoj (10,00 sati, Palača Gvozdanović, Visoka 8).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Ekonomskog instituta Zagreb, Agrokora i Tekstilprometa predstavit će na konferenciji za novinare analizu "Stanje i trendovi u trgovini na malo u Republici Hrvatskoj". Predmet analize su aktualna kretanja u trgovini na malo, financijsko stanje sektora, usporedba sa stanjem u EU-u te očekivana kretanja i trendovi (12,00 sati, HGH, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata održat će konferenciju za novinare sa temama Pretpristupni ekonomski program Vlade, smanjenje izdvajanja za obrazovanje i znanost u iduće tri godine, te javno-privatno partnerstvo kao navodni supstitut za smanjenje javne potrošnje (10,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

SPLIT - Na međunarodnom 17. sajmu GAST, koji će se na splitskom Žnjanu održati od 21. do 25. ožujka, predstavit će se izlagači iz devet zemalja. Sajam GAST vodeći je gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj, a uključuje međunarodne specijalizirane sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, sajam vina-Dionizijana, sajam kave, namještaja-Furnitura, sajam za turizam i dr. (10,00 sati, Žnjan)

ZAGREB - Za predstojeće uskrsne blagdane domaće putničke agencije, koje u Hrvatskoj rade većinu ukupnog predsezonskog turističkog prometa, očekuju oko 10 posto više stranih turista u domaćim, posebno jadranskim odredištima nego ih je bilo u iste blagdane prošle godine. Zadovoljne su i prodajom aranžmana za domaća i inozemna odredišta domaćim turistima, doznaje se iz Udruge hrvatskih putničkih agencija i nekoliko agencija. Očekivanja porasta dolazaka stranih turista agencije, kako ističu iz UHPA-e, temelje na prosječno 10 postotnom porastu prodaje aranžmana za te blagdane koja je ove godine krenula znatno ranije s obzirom da je i Uskrs ove godine oko tri tjedna prije nego je bio prošle godine. Najviše dolazaka stranih turista može se pritom očekivati sa tradicionalnih tržišta za hrvatski turizam Austrije, Italije, Slovenije, Njemačke i Mađarske, ali i iz Španjolske te Francuske.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙