FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Duspara poziva vladu da održi sjednicu u Slavonskome Brodu

Autor: sbro<Višnja Ružojčić
SLAVONSKI BROD , 28. ožujka 2012. (Hina) - Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare pozvao vladu da u tom gradu održi sjednicu o stanju rafinerije nafte u Bosanskome Brodu i planovima vlade vezanim uz poslove s Rusima jer ćemo, ustvrdio je, tek tada znati što Brod može očekivati idućih godina.

Gradonačelnik Duspara ističe kako oni u gradu nisu protiv razvoja, ali on se ne smije događati na štetu zdravlja građana.

Izvanrednu konferenciju za novinare gradonačelnik je sazvao potaknut medijskim izvješćima o posjetu prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića Rusiji u kojima se spominje moguća izgradnja naftovoda od Bosanskoga Broda prema Slavonskome Brodu i produktovoda Slavonski Brod - Omišalj te skladišnih kapaciteta s vlasništvom hrvatskih tvrtaka radi dugogodišnjeg najma za prodaju nafte na području Omišlja i skladištenja na području Slavonskoga Broda.

Navodeći kako se ti projekti vežu uz povećanje prerade u rafineriji nafte u Bosanskome Brodu, izrazio je zabrinutost zbog mogućega lošeg utjecaja na okoliš, posebice na kakvoću zraka. Dodatni povod za njegovu reakciju bilo je danas pristiglo godišnje izvješće o kakvoći zraka izmjerenoj na zasad jedinoj mjernoj postaji u gradu.

Ustvrdio je kako iz tog izvješća proistječe da je Slavonski Brod, osim po nedopuštenim prekoračenjima sumporovodika i lebdećih čestica, grad u trećoj kategoriji i po izmjerenim vrijednostima ozona.

(Hina) sbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙