FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Supruga američkog vojnika tvrdi da on ne bi povrijedio afganistansku djecu

Autor: akoz
WASHINGTON, 26. ožujka 2012. (Hina(Reuters) - Supruga narednika vojske SAD-a, koji je optužen da je ovoga mjeseca ubio 17-ro afganistanskih civila, izjavila je kako ne misli da bi njen suprug mogao izvršiti pokolj i nije u stanju povrijediti djecu.

Narednik Robert Bales, odlikovani 38-godišnji veteran iz četiri borbena ture u Iraku i Afganistanu, optužen je prošloga tjedna po 17 točaka za ubojstvo osmero odraslih i devetero djece te po šest točaka za napad i pokušaj ubojstva zbog napada na još dvoje odraslih i četvero djece.

Karilyn Bales je u emisiji "Today" postaje NBC po prvi puta javno istupila nakon pokolja 11. ožujka u afganistanskoj pokrajini Kandahar i rekla da je nedavno dva puta razgovarala sa suprugom ali da ga nije izravno pitala je li, ili kako, bio upleten u ubojstva.

"Naprosto mislim da nije upleten", rekla je u razgovoru. "To nije on. To nije on". "Izgledao je pomalo smeten glede toga gdje se nalazi i zašto je tamo", rekla je.

Ona je rekla da je Bales, koji se nalazi u vojnom zatvoru Leavenworth u Kanzasu, odličan otac koji nikada ne bi mogao ozlijediti djecu.

"On voli djecu. On je sam kao veliko dijete... nemam pojma što se dogodilo... no on je volio djecu i ne bi to učinio. Ovo slama srce".

Karilyn Bales je rekla da se posljednja misija njezina supruga činila intenzivnijom od prijašnjiih ali da je mentalno i fizički bio spreman.

Narednik Robert Bales optužen je da je 11. ožujka je napustio svoju bazu, ulazio u kuće afganistanskih seljaka u najmanje dva sela i pobio civile u pokolju koji je teško opteretio odnose Sjedinjenih Država i Afganistana. Njegov odvjetnik je rekao da njegov klijent ima rupe u sjećanju i ne razumije u potpunosti optužbe protiv njega.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙