FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 26. ožujka

Autor: tkol
ZAGREB, 25. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 26. ožujka:

ZADAR - Predsjednik Republike Ivo Josipović susrest će se u Zadru s predstavnicima županijske i gradske vlasti (9,15 sati, Dom Zadarske županije, B. Petranovića 8). Nakon toga, predsjednik Josipović će nazočiti programu obilježavanja 10. obljetnice obnovljenog Sveučilišta u Zadru (11 sati, Kazalište lutaka, Sokolska 1). Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike.

ZAGREB - U povodu Dana socijalnog rada Ujedinjenih naroda, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvorit će forum Globalni socijalni program - Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada, koji će se održati u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu-Studijskog centra socijalnog rada (12 sati, Muzej grada Zagreba, Opatička 20).

VUKOVAR - Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske organizira Međunarodni skup o zapošljavanju osoba s invaliditetom (10 sati, hotelu "Lav"). Očekuje se nazočnost 80 sudionika iz zemlje i inozemstva te predstavnika vlasti.

ZAGREB - Nastavak suđenja bivšem zapovjedniku pričuvne postrojbe MUP-a Tomislavu Merčepu (9 sati, Trgovački sud, Amruševa 2/II, ulaz Petrinjska 8). Suđenje formalno počinje ispočetka zbog izmjene sastava sudskog vijeća. Naime, na posljednjem ročištu utvrđeno je da je članica vijeća Jadranka Mandušić u istrazi ispitivala jednog od svjedoka a zakonom je zabranjeno da suci koji su vodili ili na neki drugi način sudjelovali u istražnom postupku budu članovi sudskog vijeća koje vodi glavnu raspravu. Bivšeg savjetnika u MUP-u Tomislava Merčepa optužnica tereti da je od 8. listopada do polovice prosinca 1991., kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a smještene u Pakračkoj Poljani i dijelom u Zagrebu u paviljonu na Zagrebačkom velesajmu, osobno naredio nezakonito uhićenje 52 osobe te mučenje i ubojstva 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja. On je na početku suđenja odbacio optužbe.

ZAGREB - Hrvatska liječnička komora održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti zaključke Petog Simpozija "Pravna zaštita liječnika u obavljanju liječničke djelatnosti: osiguranje, vještačenje, medijacija" (10 sati, Hrvatska liječnika komora, Tuškanova 37/2).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) u Gradu Zagrebu. Na GSV-u će se, između ostaloga, raspravljati o mjerama politike zapošljavanja, o sivoj ekonomiji te kvaliteti socijalnog dijaloga u Gradu Zagrebu (11 sati, dvorana 372/III, zgrada Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1). Za predstavnike medija kratko izvješće o donesenim zaključcima dat će se nakon sjednice GSV-a.

VUKOVAR - Svečanost otvorenja 17. lutkarskog proljeća koje će se do 31. ožujka održati u gradovima i mjestima Vukovarsko-srijemske županije sa više od 80 programa. Središte događanja je grad Vukovar gdje će biti i svečanost otvorenja (11 sati, Hrvatski dom Vukovar).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙