FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 23,. ožujka

Autor: tkol
ZAGREB, 22. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 23. ožujka:

ZAGREB - Ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić i ministar kulture Republike Srbije Predrag Marković potpisat će Protokol o povratu kulturnih dobara iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku (11 sati, prostorije Hrvatskog državnog arhiva). U povodu potpisivanja tog protokola primit će ih predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.(12 sati, Pantovčak 241). Na prijemu će se hrvatski predsjednik i ministri kulture Hrvatske i Srbije obratiti medijima. Potpisivanjem Protokola o povratu kulturnih dobara dovršava se dugogodišnji rad na povratu kulturnih dobara otuđenih u vrijeme Domovinskog rata, a ujedno se zaključuje i jedno od otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će Državni hidrometeorološki zavod (10,40 sati, Grič 3).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka nastavit će se suđenje bivšim pripadnicima specijalne policije Frani Drlji i Boži Krajini optuženima za ubojstva srpskih civila u selu Grubori nakon akcije Oluja 1995. Za taj je zločin bio je optužen i bivši specijalac Igor Beneta koji je u travnju prošle godine pronađen obješen u šumi pored Otišića na zadarskom području, no tek je krajem studenog DNA analizom utvrđen njegov identitet. Iako je policija tada izvijestila da je riječ o samoubojstvu, ratni zapovjednik ATJ Lučko Željko Sačić javno je izrazio sumnju da je Beneta ubijen (9 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svečano proglašenje nagrađenih na petom natječaju T-HTnagrada@msu.hr koje će uručiti predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić i ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić (20 sati, Av. Dubrovnik 17).

ZAGREB - Međunarodni skup "Jezik Hrvata u Bosni i Hercegovini od Matije Divkovića do danas" koji organiziraju Hrvatski studiji. U radu skupa sudjelovat će Ivo Pranjković, Miroslav Palameta, Josip Lisac, Katica Krešić, Diana Stolac, Alojzija Tvorić, Fedora Ferluga-Petronio, Pavao Knezović i drugi (9 sati, Trg maršala Tita 14, Mala vijećnica).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Hrvatski Argonauti 20. stoljeća - Povijest Hrvatske pomorske legije na Crnom moru 1941.-1944.". Knjiga je nastala na temelju rukopisa njezina zapovjednika kapetana bojnog broda Andre Vrkljana. Vrkljanov 'ratni dnevnik' nastao je tijekom 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća na temelju sjećanja, zabilješki, istraživanja i dopisivanja s nekadašnjim legionarima (12 sati, Marulićev trg 21).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Neven Leskovar

Popodne: Srebrenka Parlov

Navečer: Jasna Nachtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙