FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 20. obljetnica pogibije četvero Osječana

Autor: Verica Sikora
OSIJEK, 24. ožujka 2012. (Hina) - U spomen na trojicu policajaca i jednog civila ubijene u Osijeku minobacačkom granatom ispaljenom s teritorija pod srpskom okupacijom na današnji dan prije 20 godina, poslijepodne su položeni vijenci i upaljene svijeće na mjestu pogibije kod zgrade osječko-baranjske Policijske uprave u Osijeku.

Minobacačka granata bila je ispaljena s okupiranog teritorija u blizini Osijeka na autobusni kolodvor preko puta osječko-baranjske Policijske uprave, pri čemu su trojica policajaca i jedan civil poginuli, a 12 je osoba ranjeno, među kojima četvero teško.

„Policajci su bili na svojoj dužnosti a nesretni civil čekao je autobus za odlazak kući poslije posla“; stradali su „od minobacačke granate ispaljene mržnjom srbočetnika,“ rekao je predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Prve policijske postaje Osijek Damir Lepešić. „Njihove žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene, a mladoj generaciji se treba pričati istina o Domovinskom ratu“, rekao je Lepešić.

Počast poginulima odali su članovi Udruge veterana Domovinskog rata Prve policijske postaje Osijek i Udruge specijalnih policajaca „Orao“. Upalili su svijeće ispred zgrade osječko-baranjske Policijske uprave na mjestu pogibije trojice policajca i jednog civila, te su položili vijence na spomen obilježje u dvorištu osječke policije.

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙