FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz brodogradilišta Kraljevica traže više informacija o provedbi stečaja

Autor: hsup
KRALJEVICA, 23. ožujka 2012. (Hina) - Uprava Brodogradilišta Kraljevica i Sindikat brodogradilišta Kraljevica zatražit će da im se u Ministarstvu gospodarstva detaljno objasni kako će se i kada provoditi najavljeni stečaj kako bi o tome mogli izvijestiti sve zaposlenike brodogradilišta, izjavio je danas nakon skupa radnika predsjednik Uprave Zvonimir Novak.

Novak je rekao da je skup radnika bio dogovoren još prošlog tjedna s ciljem da se iznađe način kako bi se kraju privele dvije novogradnje u brodogradilištu.

Nakon jučerašnje odluke Vlade o stečaju brodogradilišta nismo otkazali skup pa smo radnicima danas objasnili koja su im zakonska prava, budući da nemamo sve podatke o tome kako i kada će se odluka Vlade provesti, rekao je Novak.

Naveo je da će zatražiti sastanak u resornom ministarstvu kako bi radnicima na sljedećem skupu za tjedan dana mogli dati više informacija, dodavši da je dogovoreno da će najavljeni zahtjev potpisati i radnici brodogradilišta.

Novak je izvijestio da su danas u Kraljevici isplaćene plaće za veljaču, koje su kasnile.

Iz Sindikata Brodogradilišta Kraljevica naveli su nakon skupa radnika da se Kraljevica sada nalazi u "nedefiniranom stanju", da nije jasno kako i kada će se završiti ugovoreni poslovi.

Predsjednik tog sindikata Nenad Miškulin rekao je da u sindikatu, koji se ne slaže s odlukom o otvaranju stečaja, žele znati više o tome kakav će se stečaj provoditi te kakav je i kakav će biti status radnika.

Prema podacima iz brodogradilišta, u Kraljevici je zaposleno 460 ljudi. Nakon završetka poslova na dvije novogradnje i dva remonta, koji bi trebali biti gotovi u prvoj polovici godine, kraljevički škver više nema ugovorenih poslova.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙