FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeno suđenje Miloradu Momiću

Autor: zdra
VUKOVAR, 22. ožujka 2012.(Hina) - Ispitivanjem svjedoka na vukovarskome Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem pripadniku srpske paravojne postrojbe "Škorpioni" Miloradu Momiću, kojega optužnica tereti da je u rujnu 1991. kao pripadnik teritorijalne obrane u improviziranom logoru u Berku, nedaleko od Vukovara, rukama tukao Anđu i Danicu Rušnov te Maru Kujundžić i da je 5. rujna pucajući iz strojnice s vojnog transportera ubio Katu Gavranović, koja je stajala ispred svoje kuće.

Nakon završetka procesa mirne reintegracije Momić je najprije pobjegao u Srbiju, a zatim i u Francusku, gdje je živio pod lažnim imenom Guy Monier. Milorada Momića Francuska je izručila Hrvatskoj u rujnu prošle godine. Sudski postupak na Županijskome sudu u Vukovaru, pod optužbom da je u Berku 1991. godine počinio ratni zločin protiv civila, počeo je u studenome prošle godine. Optuženi je u pritvoru osječkog zatvora.

Svjedočeći pred sudskim vjećem kojim je predsjedao sudac Nikola Bešenski, svjedok Petar Pršlja rekao je kako nije bio u Berku tijekom okupacije toga mjesta te da o optuženome Momiću nema nikakvih saznanja, osim onoga što je čuo od brata, koji ga je razoružao na ulazu u Berak u svibnju ili lipnju 1991.

"Momić je kod sebe imao pištolj, a moj brat je bio policajac", rekao je Pršlja.

Svjedoci Magdalena Floršić, Kalman Ele, Suzana Ele i Tibor Ele izjavili su kako o Miloradu Momiću nemaju nikakvih saznanja niti su ga tijekom okupacije viđali u Berku.

Suđenje se nastavlja 17. travnja, za kada su pozvani novi svjedoci.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙