FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muamba je bio "mrtav" 78 minuta

Autor: rsal
LONDON, 21. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Nogometaš Boltona Fabrice Muamba bio je "klinički mrtav" čak 78 minuta, tvrde liječnici, koji su i sami iznenađeni čudesnim oporavkom nogometaša koji je doživio srčani udar na utakmici četvrtfinala FA Cupa Tottenham - Bolton.

Liječnik Jonathan Tobin kazao je kako je Muambino srce nije kucalo u periodu od 48 minuta otkad se srušio na terenu White Hart Lanea do dolaska u bolnicu, a potom su ga čak pola sata neuspješno oživljavali u Klinici za srčane bolesti u Londonu.

"Bojali smo se najgoreg jer su njegove šanse doista bile minimalne. Ovo je pravo čudo", kazao je Tobin, koji je preuzeo Muambu u bolnici. Njegov kolega Andrew Deaner kardiololog je koji je na White Hart Laneu bio kao gledatelj, te je odmah utrčao na teren u pomoć nesretnom Muambi.

"Ako se nešto može nazvati čudom, onda je to njegov oporavak. Tijekom davanja pomoći nije davao nikakve znakove života, a takve su mu bile i šanse da preživi", kazao je Deaner, koji tvrdi da Muamba sada nije u životnoj opasnosti, ali je prerano za ikakve prognoze glede nastavka njegove sportske karijere.

Zanimljivo je da tabloid The Sun tvrdi da je Muamba nakon što je došao svijesti pitao - "Tko je pobijedio?", a kada mu je jedan od liječnika kazao da je dvoboj prekinut, navodno je rekao "Zbog čega?".

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙