FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada Ana Rukavina organizira "Koncert za život" 27. ožujka u Lisinskom

Autor: smar
ZAGREB, 21. ožujka 2012. (Hina) - Treći po redu "Koncert za život", koji organiziraju Zaklade Ana Rukavina i Nova TV, održat će se 27. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a tim putem organizatori promoviraju novi smjer rada, ulaganje u razvoj medicine u području hematologije te pozivaju građane na širenje i jačanje građanske solidarnosti i filantropije u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Zaklade Ana Rukavina.

Ističu kako je koncert povod za upoznavanje građana s novim razdobljem djelovanja Zaklade Ana Rukavina. Riječ je o ulaganju Zaklade u razvoj medicine u području hematologije i stipendiranje mladih hrvatskih hematologa. Stručno vijeće koje će činiti pet članova istaknutih stručnjaka iz područja hematologije, odabirat će stipendiste putem javnog natječaja. Stipendije su namijenjene stručnom i znanstvenom usavršavanju u inozemstvu, a trajat će tri, šest ili dvanaest mjeseci ovisno o predloženom programu i zadatku. Cilj stipendiranja mladih hrvatskih stručnjaka je prenošenje novih saznanja i metoda u području leukemije i limfoma njihovim povratkom u Hrvatsku.

Zagrebačka filharmonija za Zakladu Ana Rukavina, povodom Aninog rođendana te u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja, izvest će poznate rock skladbe u klasičnoj obradi orkestra kojim će upravljati maestro Alan Bjelinski, uz vokal gosta koncerta Željka Bebeka.

Rock program "Koncerta za život" svojim se popularnim repertoarom približava i mlađim generacijama koje su, ističe se u priopćenju, ključne u prenošenju i ustrajanju na životnim vrijednostima koje je Ana za svojeg života zagovarala: građanska solidarnost, pozitivan stav prema životu, vjera u život i pozitivna energija.

"Dolaskom na "Koncert za život", građani će dati svoj doprinos u prikupljanju sredstava za stipendiranje i na taj način osobno pomoći razvoju medicine u Hrvatskoj u području hematologije što u konačnici vodi do spašavanja života", istaknuo je u priopćenju medicinski direktor Zaklade Mirando Mrsić.

(Hina) pp/xsmar yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙