FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija "Ususret Europskom socijalnom fondu"

Autor: ddad
ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i IMPACT - Europski centar za međusektorsku suradnju 12. i 13. travnja u Zadru organiziraju konferenciju "Ususret Europskom socijalnom fondu - novi izazovi i mogućnosti za organizacije civilnoga društva".

Konferencija se organizira u suradnji s European Citizen Action Service - ECAS iz Bruxellesa, Uredom za udruge, Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i UNDP Uredom u Hrvatskoj.

Cilj skupa je predstaviti Europski socijalni fond (ESF) kao jedan od strukturnih fondova koji će Hrvatskoj biti otvoren nakon punopravnog članstva u Europskoj Uniji od 2013. godine, a koji će biti jedan od najvećih europskih izvora financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Uz to, kako je priopćeno iz zaklade, konferencija će omogućiti sudionicima upoznavanje sa zahtjevima ESF te primjerima dobre prakse organizacija civilnoga društva iz zemalja članica Europske Unije u provedbi projekata financiranih iz tog fonda pa će to biti i svojevrsna prilika za učenje od kolega iz tih zemalja (predviđeno je sudjelovanje predstavnika i predstavnica organizacija civilnoga društva iz Slovenije, Poljske, Velike Britanije i Latvije).

Na Konferenciji će se predstaviti i Strategija Europa 2020. te mogućnosti ESF-a u kontekstu nove EU financijske perspektive od 2014. do 2020. godine.

Konferencija je namijenjena predstavnicima udruga koje su do sada bile korisnice financijske podrške za provedbu svojih projekata iz pretpristupnih fondova Europske Unije. Isto tako namijenjena je i udrugama koje su imale iskustvo s prijavom na EU natječaje, ali nisu ostvarile financijsku podršku te udrugama bez iskustva s prijavama na EU natječaje, ali imaju iskustvo sa financiranjem iz javnih izvora Republike Hrvatske.

(Hina) xpp ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙