FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu izvedena predstava "Krčma, alkar i duga"

Autor: zjur
ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade večeras je u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split i Gradskog kazališta mladih u splitskom GKM-u izvedena predstava "Krčma, alkar i duga".

Osim današnje središnje hrvatske proslave Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade čiji je slogan "Povedite danas dijete u kazalište" sutra će se povodom Svjetskog dana lutkarstva u Splitu održati program u kojem će sudjelovati predstavnici kazališta za djecu i mlade, te lutkarskih kazališta koji su članovi Hrvatskog centra ASSITEJ (Međunarodna organizacija kazališta za djecu i mlade) i Hrvatskog centra UNIMA (Međunarodna organizacija lutkara).

Još 2003. prvi je put u povijesti obilježen svjetski dan lutkarstva, dok je središnja svjetska proslava održana u New Delhiju.

Međunarodna organizacija lutkara (UNIMA) je najstarija međunarodna kazališna organizacija koja ove godine obilježava 80. obljetnicu, dok Hrvatski centar UNIMA obilježava 20 godina postojanja.

Po odluci Upravnog odbora Hrvatskog centra UNIMA svake se godine u jednom od hrvatskih gradova održava centralna proslava pa je tako, nakon Zadra, Vinkovaca, Šibenika, Osijeka, Vukovara, Rijeke i Virovitice, ove godine Split domaćin.

Sutra će ujutro u Gradskom kazalištu lutaka započeti proslava lutkarskom predstavom redateljice i autorice Tamare Kučinović "Kako se vjetar spustio među ljude". Prije početka predstave će biti pročitane međunarodna i hrvatska poruka povodom Svjetskog dana lutkarstva. Autor međunarodne poruke je Joan Baixas, veliki katalonski multidisciplinarni umjetnik, slikar i lutkar, dok je hrvatsku poruku napisao splitski novinar, pisac i nagrađivani autor dramskih tekstova za djecu Jasen Boko, koji će je i osobno pročitati.

(Hina) xzjur yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙