FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru "Slavuj i kineski car" Narodnog pozorišta iz Kikinde

Autor: zdra
VUKOVAR, 14. ožujka 2012.(Hina) - Narodno pozorište iz Kikinde (Srbija) gostovalo je večeras u Hrvatskom domu u Vukovaru s dječjom predstavom "Slavuj i kineski car", rađenoj prema djelu slavnog dječijeg pisca Hansa Christiana Andersena, a u režiji i adaptaciji Miodraga Dinulovića.

Riječ je o predstavi praizvedenoj u kikindskom Narodnom pozorištu 2009. godine, kojoj je vukovarska izvedba bila 51., a do sada je predstavu pogledalo više od 10.000 djece.

Prema riječima direktora Narodnog pozorišta iz Kikinde Brane Marijanovića, 2010. godine "Slavuj i kineski car" u izvedbi kikindskog kazališta proglašena je najboljom predstavom na Festivalu profesionlanih pozorišta Vojvodine.

Ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić kazala je kako su u toj ustanovi već duže vrijeme razmišljali da u goste pozovu neko od kazališta iz Srbije te joj je drago da je suradnja ostvarena s kikindskim Narodnim pozorištem. Također su u tijeku i pregovori s beogradskim Ateljeom 212, navela je Miličić.

U glavnim ulogama u "Slavuju i kineskom caru" igraju Gordana Roščić (Slavuj), Dragan Ostojić (Car), Slavoljub Matić (Savjetnik), Miljana Marić (Konkubina), Nikola Joksimović (Dečak i Starac), Jordan Bursać (Glasnik), Milan Vujić (Pisar) i Aleksandar Maletin (Glasnik).

Narodno pozorište iz Kikinde osnovano je kao Narodno amatersko pozorište 1950., a od 1992. godine djeluje profesionalno pod današnjim nazivom. U sezoni pripremaju 4 do 5 premijera te ukupno izvedu stotinjak predstava.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙