FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja Vukovarsko-srijemske županije i Vojvodine

Autor: jsta
SUBOTICA, 20. ožujka 2012. (Hina) - Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, koje je predvodio župan Božo Galić, razgovaralo je u utorak s predstavnicima vojvođanske vlasti o produbljivanju suradnje dvije regije i njihovih lokalnih samouprava, kao i mogućnostima zajedničkog nastupa prema europskim fondovima.

Galić je nakon razgovora s predsjednikom vojvođanskog parlamenta i članovima vojvođanske vlade ukazao na dobru suradnju dviju regija u posljednjih deset godina, kroz niz IPA projekata, kao i na daljnje mogućnosti gospodarske suradnje.

"Prostor oko Dunava i Save omogućava suradnju u području poljoprivrede, ali i turističkoga gospodarstva", izjavio je župan.

Potpredsjednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski tajnik za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Tomislav Stantić istaknuo je da je Vojvodina u prekograničnoj suradnji realizirala projekte vrijedne oko 30 milijuna eura, od čega je znatan dio ostvaren u suradnji s Hrvatskom.

Kao mogućnost šire suradnje Stantić je iznio prijedlog da se regija Koriš-Moriš-Tisa proširi i na županije iz Hrvatske i dijelom BiH.

"Hrvatska je pred ulaskom u Europsku uniju a Srbija je kandidat za ulazak i naša suradnja sigurno može biti još jača u nizu područja i ubuduće", dodao je Galić.

U suradnji dviju regija posebnu ulogu imaju nacionalne zajednice, rekao je ovom prigodom predsjednik vojvođanskog parlamenta Sandor Egeresi i dodao da je hrvatska nacionalna zajednica u Vojvodini "most suradnje" kao što je to i srpska zajednica u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

(Hina) xjsta yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙