FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pikado: Stanić i Lešić prvaci

Autor: rsal
ZAGREB, 18. ožujka 2012. (Hina) - Riječanka Vlasta Stankić i Vladimir Lešić iz Splita pobjednici su 19. pojedinačnog prvenstva Hrvatske koje je ovog vikenda održano u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama.

Stankić je obranila naslov od prošle godine, dok je Lešić postao državni prvak po prvi put u svojoj bogatoj pikado karijeri.

Vladimir Lešić već godinama spada među najbolje hrvatske pikadiste, osvojio je pregršt medalja na domaćim i na međunarodnim natjecanjima, ali nikada do sada nije bio prvak Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji. Glavni razlog za to je Boris Krčmar koji je slavio na posljednja četiri državna prvenstva. Ali ovog puta je u njihovom međusobnom sudaru u polufinalu Lešić upisao 5:3 pobjedu i tako potvrdio da je ove sezone u boljoj formi od aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka. U finalu je sa 6:4 pobijedio Vladu Deščaka iz Samobora, dok se Krčmar na kraju morao zadovoljiti broncom nakon pobjede protiv Zdravka Antunovića iz Županje. Ova četvorica igrača ujedno čine mušku reprezentaciju koja će na EP u Antalyji krajem svibnja Hrvatskoj pokušati donijeti četvrtu uzastopnu titulu prvaka Starog kontinenta.

Kod djevojaka se veliko iznenađenje dogodilo u polufinalu kada je Dea Šimičić sa 4:2 pobijedila Đurđicu Delić iz Splita, prvu favoritkinju za osvajanje zlata. Tako se se u finalu sudarile dvije Riječanke, a slavila je iskusnija Stankić koja je povela 4:0, a onda nakon malog pada u igri upisala konačnih 5:3. Delić je osvojila broncu nakon pobjede protiv svoje sugrađanke iz Splita Jasne Šegvić. Od četiri prvoplasirane djevojke samo Dea Šimičić nije uvrštena u reprezentaciju što je dobar znak pred EP u Turskoj.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙