FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer traži inspekcijski nadzor skladišta opasnih kemikalija

Autor: hsup
RIJEKA, 16. ožujka 2012. (Hina) - Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije danas je Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu zaštite okoliša i prirode poslao prijedlog da se obavi inspekcijski nadzor nad stanjem skladišta opasnih kemikalija u krugu pogona Dina Petrokemije d.d. u Omišlju, tvrtke iz sastava Dioki grupe, priopćeno je danas nakon izvanredne sjednice tog stožera.

Stožer je, navodi se, predložio poduzimanje mjera u skladu s ovlastima iz Zakona o kemikalijama, Zakona o sanitarnoj inspekciji, Zakona o zaštiti okoliša te ostalih propisa koji reguliraju postupanje s opasnim kemikalijama.

Državnom stožeru zaštite i spašavanja i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje te Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping predloženo je da u sklopu svojih ovlasti stalno prate stanje. Predložen je i zajednički sastanak s upravom Dina Petrokemije radi poduzimanja potrebnih mjera koje su važne za osiguranje zdravlja i sigurnost ljudi i okoliša.

Od uprave Dine Petrokemije zatraženo je stalno izvještavanje o novonastalim okolnostima kako bi se spriječile mogućnosti utjecaja na okoliš i zdravlje ljudi, stoji u priopćenju stožera.

Izvanrednu sjednicu županijskog stožera sazvao je obnašatelj dužnosti župana i načelnik stožera Vidoje Vujić zbog, kako se navodi u priopćenju, događaja u Dini i najave mogućnosti da postrojenja i spremnici opasnih tvari u Omišlju ostanu bez nadzora djelatnika.

Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Dine i dopredsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević najavio je danas nakon sastanka sindikata te tvrtke da će radnici u utorak, 20. ožujka, u 18 sati napustiti svoja radna mjesta ako im se do tada ne isplati barem jedna od šest neisplaćenih plaća.

Mihaljević je najavio i prosvjed radnika Dine koji će, radi potpore i solidarnosti s radnicima Diokija, održati istog dana u 10,30 sati ispred ulaza u Dinu.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙