FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujić: Primorsko-goranska županija funkcionirat će kao i dosad, možda i bolje

Autor: dsil
RIJEKA, 16. veljače 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić rekao je na današnjoj sjednici Županijske skupštine kako se nada da će ta županija u sljedećem razdoblju funkcionirati isto kao i dosad, možda i bolje.

Vujić je to rekao odgovarajući na pitanje vijećnika kako će županija funkcionirati s jednim čovjekom na čelu i što će se dogoditi ako zakon koji mu omogućava da vodi županiju 'ne prođe' na Ustavnom sudu. Vujić, koji je bio zamjenik župana, preuzeo je vođenje županije pošto su, nakon prošlih parlamentarnih izbora, na nove dužnosti otišli bivši župan Zlatko Komadina i bivša zamjenica župana Nada Turina–Đurić.

Vujić je odgovorio kako se glede donošenja odluka ništa neće promijeniti, da nije sam i da ima mnoge suradnike. Govoreći o pravnom aspektu, istaknuo je kako za to nije mjerodavan, da je tu da poštuje propise te da o tome može dati samo političku ocjenu.

Bio sam izabran na izborima, morao sam prihvatiti doneseni zakon, a prihvatio sam i novu dužnost, istaknuo je i dodao da će izvršni posao u županiji ostati isti, da županija dobro funkcionira i da je na to ponosan.

U nastavku aktualnog sata vijećnike je zanimalo zašto je zatvoren Dom za starije i nemoćne osobe na Susku, a Vujić je odgovorio kako je zatvoren po nalogu inspekcije, da alternative nije bilo te da je učinjeno sve kako bi se pobrinuli za preostale malobrojne korisnike i zaposlene.

Govoreći o ostalim zdravstvenim ustanovama u županiji, ocijenio je da cijelu regiju treba brendirati za zdravstveni turizam i da bi to oživjelo domaći turizam koji se ne razvija, osim što se iz godine u godinu povećava broj gostiju i noćenja.

Na pitanje zašto znanje više ne utječe na politiku, koje je potaknuto današnjom sjednicom Županijske skupštine u Sveučilišnom kampusu na Trsatu, Vujić je odgovorio kako mu to nije drago, da kao sveučilišni profesor ne plješće dominaciji politike i da se ne bavi politikantstvom koje društvu stvara nepotrebne troškove.

Sjednica se nastavlja raspravom o financiranju Zavoda za socijalnu skrb, decentraliziranom financiranju domova za starije i nemoćne i drugim temama.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙