FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavna skupština HT-a 25. travnja

Autor: tmis
ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Glavna skupština Hrvatskog telekoma (HT) sazvana za 25. travnja ove godine odlučivat će uz ostalo o upotrebi dobiti koju je ta kompanija ostvarila u prošloj godini te o izboru članova Nadzornog odbora, stoji u pozivu za skupštinu objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi.

Za isplatu dividende za 2011. dioničarima HT-a predviđen je gotovo cjelokupni iznos lanjske neto dobiti, odnosno 1,8 milijardi kuna ili 22,14 kuna po dionici, dok bi se manji dio neto dobiti, ili iznos od 283 tisuće kuna rasporedio u zadržanu dobit.

Dividenda će se isplatiti 21. svibnja ove godine svima koji su na dan održavanja glavne skupštine evidentirani kao dioničari HT-a i to umanjena za iznos isplaćenog predujma na ime dividende.

HT je, naime, dioničarima 27. veljače ove godine isplatio predujam, odnosno polovicu ukupno predviđene dividende (predujam je iznosio 11,07 kuna po dionici). Tako je za isplatu predujma već isplaćeno ukupno 908,5 milijuna kuna, za što je suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor.

Glavna skupština HT-a odlučivat će i o izboru članova Nadzornog odbora na mandat od četiri godine, za što su predloženi dosadašnji članovi Ivica Mišetić iz Zagreba i Kathryn Walt Hall iz Rutherforda (SAD), a za nove članove Damir Grbavac iz Samobora, Oliver Knipping iz Bonna i Mark Klein iz Duesseldorfa.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙