FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nedostatak kvoruma - bez smjene predsjednika osječkoga Gradskog vijeća

Autor: ivuc
OSIJEK, 13. ožujka 2012.(Hina) - Današnja sjednica osječkoga Gradskog vijeća prekinuta je zbog nedostatka kvoruma u trenutku kada se trebalo raspravljati o prijedlogu HDSSB-a za razrješenje predsjednika tog vijeća Gordana Matkovića (Nezavisna lista) s dužnosti člana Odbora za izbor i imenovanja.

Pošto je klub vijećnika HDSSB-a zatražio stanku zbog dodatnih konzultacija, na nastavak sjednice, osim predlagača HDSSB-a, nisu došli ni njihovi koalicijski partneri - vijećnici HNS-a. Osječka vladajuća koalicija ima 10 od 25 vijećničkih mjesta. Budući da na nastavak sjednice nisu došli ni vijećnici HDZ-a i HSLS-a Matković je zbog nedostatka kvoruma prekinuo sjednicu i sazvao nastavak za ponedjeljak 19. ožujka.

Gordan Matković, čije je razrješenje s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća nedavno zatražio HDSSB, ocijenio je u izjavi novinarima da je takav potez HDSSB-a odgodio neke točke dnevnog reda, poput odluke o smanjivanju cijena dječjih vrtića za samohrane roditelje, te izvješće o radu gradonačelnika u drugom polugodištu prošle godine.

Mislim da su, isključivo zbog svojih političkih i stranačkih razloga, bojkotirali rad sjednice i pokazali su da im je u prvom planu stranačka politika, a ne život u gradu Osijeku, rekao je Matković ocjenjujući kako to pokazuje da gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) nema potporu većine gradskih vijećnika.

Vijećnica SDP-a Biljana Borzan rekla je kako je "nečuveno da vijećnici vladajuće većine HDSSB-a i HNS-a napuštaju sjednicu da bi srušili kvorum".

Gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je kako su neki vijećnički klubovi tražili konzultacije, a Matković bi nastavio sjednicu da je smatrao da ima dovoljno vijećnika koji ga podupiru.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙